Nevşehir'de kurulması planlanan sera projelerinin ve coğrafi işaretli ürünlerin değerlendirildiği, Sera Projesi Sunumu ve Yöresel Ürünlerde Coğrafi İşaretler Değerlendirme Toplantısı Vali İnci Sezer Becel başkanlığında gerçekleştirildi.

İlimiz Nevşehir'de üretilen ve İlimize özgü olan ürünlere ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumundan Coğrafi işaret alınması çalışmalarına yönelik düzenlenen Coğrafi İşaretler ve Nevşehir'de kurulması planlanan sera projelerinin değerlendirildiği toplantısı, Valimiz İnci Sezer Becel Başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Ayrıca toplantıya Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Kaymaklı Belediye Başkanı Harun Çekiç ile ilgili İlçe Kaymakamları, Belediye Başkanları kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum ve sektör temsilcileri katıldı.

Vali Becel, “Sera projeleri ile hep birlikte yürüttüğümüz coğrafi işaretli ürün sayımızı arttırmaya yönelik yapılan çalışmaların ve ilimize özgü ürünlerin coğrafi işaret alarak tescil edilmesi ile ilgili toplantıda bir aradayız. Yöresel ürünlerimizin coğrafi işaret alması adına hepinize yapmış olduğunuz çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu.