Kış Tedbirleri Koordinasyon Toplantısı Valimiz İnci Sezer Becel'in başkanlığında yapıldı. Toplantıda, kış aylarında vatandaşların huzur ve güven içinde seyahatlerini sağlamak amacıyla oluşabilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Vali Becel’in yanı sıra Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Furkan Feralan, Vali Yardımcısı Mehmet Maraşlı, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahittin Murat Yakın, Nevşehir Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Kaman, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. 

İlgili kurumların 24 saat esasına göre hizmet vereceğini belirten Vali Becel, halkın kış mevsimini sorunsuz geçirmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına önemli görevler düştüğünü ve gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğini kaydetti.

2021 yılı kış mevsimin de değerlendirildiği toplantıda; yağmur, kar yağışı, tipi, buzlanma ve sis hallerinde trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik alınması gereken tedbirler ve karla mücadelede kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonun sağlanması konuları görüşüldü.

TAMP (Türkiye Afet Müdahale Planı) kapsamında Nevşehir Afet Müdahale Planı gündemi ile İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valimiz İnci Sezer Becel'in başkanlığında gerçekleştirildi.