Nevşehir'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı saat 09.00'da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreniyle başladı.

Törene Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı. Tören İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'in çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından sona erdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 101. yılı salgın nedeniyle yüz yüze kutlanamasa da Nevşehir'de alınan tedbirler kapsamında bir dizi etkinlikle ayrı bir bayram havası yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Nevşehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde mahalleleri gezen "23 Nisan Konvoyu" renkli görüntüler oluşturdu. Çocuklara bayram coşkusunu evlerinin balkon ve pencerelerinden yaşatmak için özel olarak hazırlanan "23 Nisan Konvoyunu"nu gören çocukların sevinci yüzleri güldürdü. Çocuklar balkonlardan alkışlarla ve salladıkları bayraklarla 23 Nisan coşkusunu yaşadı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Milli Eğitim Müdürlüğümüzün sosyal medya hesabından öğrencilerimizin evlerinde hazırladıkları 23 Nisan video ve fotoğraflarının paylaşımıyla 101. yıla özel olarak gün boyunca paylaşılmaya devam edecektir.