Nevşehir’de çeşitli suçlardan mahkemelik olan şahıslar, Kızılay, Mehmetçik vakfı ve SMA hastasına bağışa bulunarak ceza almaktan kurtuldular.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan bilgilere göre;

Kızılay Nevşehir şubesine bağışta bulunarak  cezadan kurtuldular.

Nevşehir Cumhuriyet başsavcılığınca, sesli yazılı ve görüntülü bir ileti ile hakaret suçundan şüpheli T.Ö. hakkında yürütülen soruşturmanın 5271 sayılı CMK'nın ilgili maddeleri uyarınca uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle söz konusu soruşturma dosyası Cumhuriyet başsavcılığının uzlaştırma bürosuna tevzi edilmiş görevlendirilen uzlaştırmacının yaptığı müzakereler sonucunda müşteki U.A.'ın talebi ve şüpheli T.Ö.'nünde kabul etmesi ile şüpheli 2000 TL Kızılay Nevşehir şubesine bağış olmak üzere toplam 10.000 TL para ödemesi üzerine taraflar uzlaşmışlar soruşturma dosyası bu şekilde kapatılmıştır.

Mehmetçik Vakfı'na 500 lira bağışta bulunarak taraflar uzlaştı.

Nevşehir Cumhuriyet başsavcılığınca taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma suçundan şüpheliler A.B. ve O.D. hakkında yürütülen soruşturma 5271 sayılı CMK'nın ilgili maddelere uyarınca uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle söz konusu soruşturma dosyası Cumhuriyet başsavcılığının uzlaştırma bürosuna tevzi edilmiş görülen uzlaştırmacının yaptığı müzakereler sonucunda müşteki Ö.E.A.'nın talebi ve şüpheliler A.B. ve O.D.'nin de kabul etmesiyle şüpheliler A.B. ve O.D. Mehmetçik Vakfı'na 500 lira bağışta bulunarak taraflar uzlaşmışlar soruşturma dosyası bu şekilde kapatılmıştır.

SMA hastasına bağış karşılığında şikayetten vazgeçtiler

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığınca kasten yaralama hakaret ve tehdit suçlarından şüpheli K.Ö. hakkında yürütülen soruşturmanın 5271 sayılı CMK'nın ilgili maddeleri uyarınca uzlaştırma kapsamında kalması nedeniyle söz konusu soruşturma dosyası Cumhuriyet başsavcılığının uzlaştırma bürosuna tevzi edilmiş görevlendirilen uzlaştırmacının yaptığı müzakereler sonucunda müştekilerin talebi ve şüpheli K.Ö.'nünde kabul etmesi ile müşteki İ.G.Y. için SMA hastası D.D.E. için bin lira müşteki S.K. için yine sevmeye hastası D.D.E. için 500 lira müştteki F.G.Y. için SMA hastası D.D.E. için bin lira ve yine müşteki İ.A. için SMA hastası D.D.E. için 1500 lira olmak üzere toplam 4 bin lira bağışta bulunarak taraflar uzlaşmışlar soruşturma dosyası bu şekilde kapatılmıştır.