Nevşehir Kalesi etrafındaki dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezinin "Kayaşehir" ismi ile turizme açılması için artık geri sayım başladı.

Son 3 gün...

Nevşehir merkez eski kale mevkii Kayaşehir ismi ile yakında ziyarete açılıyor...

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Nevşehir’in kaderini değiştirecek” dediği bölgenin turizme açılması ile Türk ve Dünya turizminin yeni bir destinasyon kazanacağını belirterek hazırlıkların Nevşehir’in il oluşunun 66. yıl dönümü olan 20 Temmuz 2020 tarihine kadar tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Nevşehir Kalesi etrafı parça parça açılacak...

Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, Nevşehir Kalesi etrafında 6. Yüzyıl’dan günümüze sürekli bir yaşamın olduğu ve içerisinde çok sayıda kaya oyma yaşam alanı, mezar odaları, su tünelleri ve kilisenin bulunduğu kaya oyma yamaç yerleşim merkezinin turizme kazandırılması için uzun süredir yürütülen çalışmalarda artık son aşamaya geldiklerini kaydetti.

- Bölgede tarihi dokuya uygun olarak ahşap gezi güzergahları oluşturuldu

- Kale mevki iç mekan aydınlatma çalışmaları tamamlandı

-Tarihi Nevşehir Kalesi çevresinde seyir noktaları, yürüyüş yolları ve otopark alanları oluşturuldu

-Niğde yolundan ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nden kaleye uzanan bağlantı yolunun sıcak asfalt serimi tamamlandı.

-Kaya oyma yamaç yerleşim merkezi yakınlarındaki tarihi Meryem Ana ve Çanlı Kiliselerinin restorasyon çalışmalarının da kısa süre içerisinde başlayacağını ve kiliselerin bulunduğu alan ile Nevşehir Kalesi arasındaki bağlantı yolunda da iyileştirme çalışması yürütülüyor.

-Bölgeye ismini veren Kayaşehir tabelaları takıldı.

Bakan Ersoy, Nevşehir Kalesi etrafındaki dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezini turizme açacak...

Dünyanın yeni turizm destinasyonu olacak Dünyanın en büyük kaya oyma yamaç yerleşim merkezi Kayaşehir, Nevşehir’in il oluşunun 66. yıl dönümünde 20 Temmuz 2020 Pazartesi günü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un da katılımları ile turizme açılacağı belirtildi. Bu kapsamda bölgede çevre düzenlemesi ve yeşillendirme çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü ifade ediliyor.

Tüm Nevşehir heyecanla bu projeyi bekliyor...
Kale Etrafındaki Tarihi Yamaç Yerleşiminin Turizme Açılması İçin gerek yurt içinden gerekse de yurt dışından yatırımcılarla görüşmeleri sürdürdüklerini ve Nevşehir için en doğru kararı verebilmek adına oldukça titiz hareket ettiklerini vurgulayan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, “Nevşehir Kalesi etrafını, önümüzdeki yaz parça parça turizme açmayı hedefliyoruz. Bunu gerçekleştirirken aslını bozmayacağız ve tarihi dokuyu koruyacağız. Farklı ülkelerin modellerinden örnek alarak çok özel bir yer haline getireceğiz. Butik oteller, bedesten, alışveriş galerileri, temizleme çalışmalarında çıkan tarihi eserlerin sergileneceği müzeler ve sanatçıların faaliyet göstereceği alanlar olacak. Burası ile entegre edeceğimiz hemen yanındaki tarihi nitelikteki Çanlı ve Meryem Ana kiliselerinin de restorasyon projeleri hazırlandı. Burası, Türk turizmine çok büyük heyecan ve katkı sağlayacak. Emin adımlarla yürüyerek bölgemize gelen turist sayısını 6 yılın sonunda 7 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda, dünyaya yeni bir turizm destinasyonu kazandırmış olmanın da keyfini yaşayacağız." dedi.