Nevşehir kent merkezinde Haziran ayı ortasında etkili olan sağanak yağış vatandaşları şaşırttı. Yağmurun başlamasıyla birlikte adeta kaçacak yer arayan vatandaşlar, yağmurdan korunmak için pasaj içlerine, mağazalara, çatı altlarına sığındı. Yanında şemsiye bulunan vatandaşların yağmur altında yürüyüşlerine devam ettiği görüldü. 

Kuraklığın yoğun bir şekilde hissedildiği şu günlerde Haziran ayında etkili olan yağış Nevşehirli çiftçinin yüzünü güldürdü.

Nevşehir'de sağanak yağış etkili olurken meydana gelen sel nedeniyle yollar sular altında kaldı, araçlar ilerlemekte zorlandı.

Yaklaşık 1 saat etkili olan sağanak yağışla birlikte Güzelyurt mahallesi 80.yıl bulvarında yoğun su birikintisi oluştu. Ayrıca kent merkezini etkisi alan yağışla birlikte Medaş kavşağı ve Hastane köprülü kavşağı alt kesiminde yoğun su birikintisinden dolayı gidiş gelişli araçlar ilelemekte güçlük çekti. Araçları suya kapılan sürücüler trafikte, yayalar ise kaldırımlarda zor anlar yaşadı.  

Sağanak yağışın sele dönüştüğü Nevşehir'de, 200 Evler mahalelsi, Güzelyurt Mahallesi Esentepe Mahallesi, Cevher Dudayev mahallesi ve 15 Temmuz Mahallesi yoğun yağıştan sonra neredeyse sele teslim oldu. Sağanak yağış sonrası oluşan sel alt yapı yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Yaşanan sel afeti sonrası Nevşehir Belediye ekipleri olay yerinde çalışma başlattı. 

Hava sıcaklığının 24 derece ölçüldüğü kent merkezinde yağışların yarında etkili olacağı tahmin ediliyor.

İşte Nevşehir'den sel manzaraları;