Nevşehir'de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören köyünde gökyüzünden yıldız şeklinde dökülen kar taneleri ise şaşkınlığa yol açtı.

Nevşehir'de yıldız şeklinde kar taneleri düştü

 Acıgöl ilçesine bağlı Karacaören köyünde yaşayan Oğuzhan Aslan çektiği görüntüleri FİB Haber Whatsapp İhbar hattına gönderdi.

Hayatında ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını ifade eden Oğuzhan Aslan, köylerindeki evlerinin bahçesine çıktığı sırada üzerine yıldız şeklinde kar tanelerinin düştüğünü belirterek, “Sonra avucumu açtım eldivemin üzerine yıldız şeklinde kar gördüm. İlk önce onları süslü simler sandım. Dikkat ettikten sonra baktım ki açıkcası çok şaşırdım yıldız yağıyordu. Çok da güzel şekilli kar yağıyordu. Ben de foto ve video çekerek bu anı FİB Haber ile paylaştım. Bu çok güzel bir duygu ve ibretlik. Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. Karacaören köyümüzde bunu görmek farklı bir şey” dedi.

Karın şekli: Kar tanelerindeki güzellik ve küçük mucizeler bizi hep hayrete düşürür. Aslında kar kristalinin alacağı şekil oluştuğu sıcaklığa bağlıdır. Bunların uzun iğne, altı yüzlü prizma, ince ve düz altı yüzlü levhalar, altı köşeli yıldız ve içi boş sütun şeklinde beş farklı türde olduğunu düşünülüyor. Tüm kar kristalleri altı köşelidir ve birbirine benzemez. Farklılıklara değişik sıcaklık, nem, rüzgar, süre ve havadaki kirleticiler neden olur.