Nevşehir'de kaldırım ve ana caddelerde, belediye ekipleri tuzlama çalışması yaparken, bazı bölgelerde buzlanma nedeniyle yollar adeta buz pistine döndü. Nevşehir il genelinde akşam saatlerinde buzlanmadan dolayı trafik kazaları meydana geldi.

FİB Haber Merkezi Whatsapp hattına şikayet mesajları yollayan Nevşehirliler bu duruma isyan etti. 

Nevşehir'de yollar cıncık gibi buz ...

Nevşehir'de karayolları sorumluluğu içerisnde yer alan ve akşam saati buzla kaplı yollarda adeta "Buzla imtihan eden" sürücülerle polisler başbaşa kaldı... Can siparane çalışma yürüten polisler, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı uyarıyor. 

Soğuk havanın etkisiyle kent merkezine bağlantı noktalarında yaşanan buzlanma dolayısıyla Trafik Denetim Noktalarındaki polisler ise sürücülerin dikkatli ve yavaş seyretmesini sağlıyor.

Tuzunuz mu Bitti?

Nevşehirli vatandaşlar sosyal paylaşım sitelerinde tuzlama çalışmalarıyla ilgili olarak Nusret'li göndermede bulunarak esprili bir yaklaşımla;" Tuzunuz mu bitti?" diyerek yetkililere gönderme yaptı. 

Buzumuz varda, tuzumuz nerde?

Bu yollara kullanacak sürücülerin dikkatli olması gerekiyor. Nevşehir de gizli buzlanmaya karşı özellikle bahse konu yolları kullanacak sürücülerin dikkatli olmaların konusunda uyarılırken gizli buzlanma olan yolların sürücüler için en tehlikeli yol olduğu belirtildi.

Akşam saatlerinde şehrin bir çok noktalarında maddi hasarlı kazalar meydana gelirken tepkili vatandaşlar yolların biran önce tuzlanmasını istiyor.

Bir vatandaşımız FİB Haber Merkezi ihabr hattına yaptığı açıklamasında; "Sırf gizli buzlanma nedeniyle kayganlaşan yolda bugün kaza yaptık Allah'tan canımıza bir zeval gelmedi. Ama bunun garantisini kim verebilir. Açıkcası buzlanma sebebiyle mağdur durumda kaldık özellikle (yolların tuzlanmaması) nedeniyle  bugün yaşanan bir çok kazalara karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz. " dedi.

Yollarda Gizli Buzlanmaya Dikkat...!

Nevşehir'in bazı ilçelerinde özellikle akşam saatlerinde yollarda gizli buzlanma sebebi ile araç kontrolünün zorlaşacağı nedeniyle sürücülere uyarı! Sürücüler, karayollarındaki gizli buzlanmalara karşı uyarıldı. Trafikte büyük tehlikelere neden olan gizli buzlanmaya dikkat çeken yetkililer, “Yollardaki bazı kritik noktalarda görülen gizli buzlanma kazalara davetiye çıkarıyor.” uyarısında bulundular.

Özellikle Acıgöl, Avanos, Ürgüp ve Derinkuyu karayolu çevresi akşam saatlerinde görülen gizli buzlanmanın birçok kazaya neden olduğu bilgisi verildi. Bu bölgelerde sürücülerin çok dikkatli olması istendi Gizli buzlanmanın olduğu bölgelerde tuzlama çalışmaları yapıldığını belirten yetkililer “Yan rüzgârları çok fazla alan yerler, gizli buzlanma riski en yüksek yerlerdir.” diye konuştular. 

Yoğun buzlanma nedeniyle Emniyet birimleri, ilgili birimleri uyardı.