Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Yapılan kongrede mevcut Başkan Mehmet Ergin yeniden başkan seçildi.

Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

1323 üyesi bulunan oda seçimlerinde 2 adayın listesi yarıştı.

Genel kurula Esnaf Odaları Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Düzgün, Nevşehir Ziraat Odası Başkanı Kahraman Kaya, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Erdoğan Korkutmaz, Marangozlar ve Karoserciler Odası Başkanı Ramazan Vedat Korkmaz, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Yusuf İbiş, Ticaret İl Müdürü Ahmet Taygurt, Nevşehir Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Cengiz Gülen ve çok sayıda oda üyesi esnaf katıldılar.  

Birlik Başkanı Pınarbaşı'nın divan kurulu başkanlığına seçilmesinin ardından yönetim, denetim kurulları raporları ibraza sunularak, çoğunluk tarafından ibraz edildi.  Seçimde mevcut başkan Mehmet Ergin yeniden seçilerek güven tazeledi.

Resmi olmayan sonuçlara göre 824 oyun kullanıldığı genel kurulda mevcut Başkan Mehmet Ergin 655 oy alırken, Nafiz Çalışkaner ise 165 oy aldı. 4 oyda geçersiz sayıldı.

Seçimlerin esnaf ve sanatkârlara hayırlı olması dileyen Başkan Ergin, “Bugüne kadar tüm esnaflarımızı ayırmaksızın sesini üst kurumlarda duyurmaya, sorunlarını iletmeye özen gösterdik. Bu gücü de esnaflarımızdan alıyoruz. Allah birliğimiz ve dirliğimizi bozmasın. Bundan sonra da birlik içinde çalışmayı nasip etsin. Bizi yeniden bu göreve layık gören tüm üyelerimize teşekkür ederim” dedi.

Birlik Başkanı Mehmet Pınarbaşı da yaptığı açıklamada; "Divan Başkanlığını gerçekleştirdiğim Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odasının Olağan Genel Kurulunun hayırlara vesile olmasını diler; güven tazeleyen mevcut Başkan Mehmet Ergin'e yeni dönemde başarılar dilerim." dedi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yeni yönetim kurulu ise şu şekilde:

Başkan; Mehmet Ergin

Yönetim kurulu asil üyeler

Mustafa Cihan Korkutmaz

Taner Özdemir

Mehmet Budak

Oruç Bilen

Kamuran Semiz

Yaşar Kodakoğlu

Erdal Bayraktar

Ahmet Bayraktar

Yedek üyeler ;

Yusuf Kamacı

Bülent Uğural

Onur Kambur

Kemal Yurtbilir

Ali Berkiten

Kemal Öncül

Engin Aker

Mustafa Zafer Başyiğit

Tahir Güvercinli

Denetim kurulu asil üyeler;

Ercan Tıknaz

Sabri Şenyüz

Mustafa Uçan

Yedek üyeler;

Aziz İlter

İbrahim Ergin

Emre İnan

Haber:Mustafa Ferveren