Nevşehir Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu ve Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Kemikkıran ile birlikte ‘evlat nöbetinde’ olan Diyarbakır Annelerini ziyaret etti.

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde kurulan çadırda terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve evlatlarının döneceği günü bekleyen anne ve babaları ziyaret eden Görbir Derneği Nevşehir Şube Başkanı Erol Mutlu, evlat hasretinin acıların en büyüğü olduğunu ifade ederek, "Cenabıhak en kısa zamanda evlatlarınıza kavuşmayı nasip eylesin. Biz bunu büyük umutlarla bekliyoruz" dedi.

Başkan Yardımcısı Hafız Mahmut Sami Kemikkıran'da; Biz Nevşehir'den sizlerin acısını hissederek buraya geldik. Annelerin evlat hasreti acıların en büyüğüdür. Cenabıhak yar yardımcınız olsun. Devletimiz çok büyük, devletimiz tüm güvenlik güçlerimizle gereken çalışmaları yapıyor. Biz GÖRBİR derneği olarak tümarkadaşlarımızla birlikte, annelerin evlat hasretlerinin bitmesi için dua ediyoruz, dilimizle, irşadımızla, sözlerimizle bunu anlatmaya çalışıyoruz. Rabbim en kısa zamanda evlatlarınıza kavuşmayı nasip eylesin. Biz bunu büyük umutlarla bekliyoruz. Devletimiz gayret ediyor çalışıyor, güvenlik güçlerimiz çalışıyor. Polisimiz, askerimiz, herkes bu ayrılığı, bu hasreti ortadan kaldırmak için gayret ediyor. İnşallah Diyarbakır annelerimiz en kısa zamanda evlatlarına kavuşurlar. Bunun için herkese çağrıda bulunuyorum, sadece annelerimizin görevi değil bu, millet olarak hepimizin görevi. Bu acının dinmesi için herkes elinden gelen gayreti göstermesi lazım, buna özellikle dikkat çekmek istiyorum."dedi.

Ziyaret sonunda Hafız Mahmut Kemikkıran tarafından Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak dualar yapıldı.