Nevşehir Merkez ilçeye bağlı Alacaşar köyü Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu'nda "BİR OKULDA DÖRT YİĞİT" anma programı düzenlendi.

"BİR OKULDA DÖRT YİĞİT" anma programı münasebetiyle Nevşehir'in Alacaşar köyümüzdeki şehitlerimiz Musa Özdemir, Musa Taşdemir, Cebrail Aksöz ve İdris Aksöz'ün fotoğraflarının yer aldığı sergiye Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, İl Müftüsü, Şehit ve Gazi Yakınları Derneği Başkanı Ramazan Çiftci, Alacaşar Köyü dernek başkanları ve şehitlerimizin aileleri ve yakınları katıldı.

Okulda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ile Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yapılan dua ve okul öğrencilerinin okuduğu şiirlerin ardından, Vatan uğruna 4 şehit veren Alacaşar köyü Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu'nda Kahraman Şehitlerimiz Musa Özdemir, Musa Taşdemir, Cebrail Aksöz ve İdris Aksöz'ün fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışı gerçekleştirildi.

Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu Şehitlerimizi Unutmadı...

Alacaşar Şehit Cebrail Aksöz İlkokulu tarafından başta 15 Temmuz şehitlerimiz ve "1 okul 4 şehit" düşüncesi ile, çocuklarımızın vatan uğruna can veren ağabeylerini tanıyarak bilinçli ve duyarlı nesiller yetişmesi amacıyla, Okul Müdüresi Ayşe Köse Pektaş ve öğretmenlerinin hazırladığı proğram duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Nevşehir'de 1 Köy 1 Okul 4 Şehit 4 Anne

Şehitlerimiz için hazırlanan Slayt sunum gösterisi ve akabinde şehitlerimiz ve aileleri ile okuldaki röportajlarından oluşan sergi fotoğrafları program köyde büyük bir ilgi uyandırdı. Programda gözyaşları sel olup aktı.

Sergi sonrası açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci; "Başta şehit annelerimiz olmak üzere cenent kokusu bütün annelerimize hediye edilen bu anlamlı program için Okul Müdürümüz Ayşe Köse Pektaş'a ve öğretmen arkadaşlarına teşekkür ederim. Vatan sağ olsun" dedi.