Nevşehir İlinin tek Demiryolu istasyonu olan Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca köyünde 15 Ay sonra yolcu treni seferi tekrar başladı...

15 Ay sonra yolcu treni seferi tekrar başladı...

Nevşehir ilimizin tek tren istasyonu olan Kozaklı İlçesine bağlı Kanlıca köyünden geçen TCDD yolcu trenleri koranavirüs tedbirleri nedeniyle 15 Ay seferine ara verilen yolcu tren seferleri yeniden başladı.

Koranavirüs tedbirleri kapsamında 28 Mart 2020 yılından itibaren seferlere ara verilmişti. Trenlere pandemi kurallarına göre yolcular alınırken seferler sırasında yolcu vagonlarında görevli kondöktörler kontrolünde yolcular pandemi kurallarına uyarak yolculuk yapmaları sağlanıyor.

Ankara - İstanbul - Kayseri - Sivas - Kars treninde yolcular uzun bir aradan sonra yolculuk yapmanın mutluluğunu yaşadılar...

TCDD Kanlıca Tren İstasyonu Nevşehir ili Kozaklı İlçesine bağlı Kanlıca köyünden geçen (Nevşehir İlinin tek Demiryolu istasyonudur.) duruş/kalkışı olan Güney ekspresi Ankara/Kurtalan ile Vangölü ekspresi Ankara/Tatvan arasında hizmet veren yolcu ekspreslerine ek olarak Ankara/Kars Doğu ekspresi duruş/kalkış tekrar verilerek Kanlıca Köyü ilçe ve çevre köylere hizmet vermeye başlamıştır. Yolcu taşıma biletlerini TCDD e-bilet'ten PTT gişelerinden ve yolcu treni içerisindeki görevli kondüktörden alabilirler.