Trabzon Maçka’da teröristlerin kurduğu pusuda şehit olan Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik’in yaşam öyküsünü anlatan TRT ortak yapımı “Kesişme; İyi ki Varsın Eren” filmi, Nevşehir’de Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanlığı tarafından ücretsiz olarak öğrencilerle buluşturuldu. Film öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.

Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ve Nevşehir Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde,Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Diriliş Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kızılay Gönüllülerinden oluşan 100’e yakın öğrenci Kesişme;İyi ki Varsın Eren filmini izleyip,değerlendirmelerde bulundu.

ÖĞRENCİLER DUYGUSAL ANLAR YAŞADI
Türk Kızılay Nevşehir Şubesi ve Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından sinemaya götürülen öğrencilerNevşehir’de Nissara alışveriş  merkezindeki sinema salonunda ilk kez gösterime giren filmi izleme şansı yakaladı. Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek’te çocuklarla birlikte filmi izledi. Film sırasında salonda duygu dolu anlar yaşanırken, bazı öğrencilerin göz yaşlarını tutamadığı görüldü

.Şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle yad ettiklerini belirten Türk Kızılay Nevşehir Şubesi Başkanı Ercan Civelek, "Filmin esas aldığı gerçek hikaye çok önemli. Ağırlığı, duygu yoğunluğu, gözyaşlarının tutulamadığı bir hikaye. Şüphesiz zaman zaman şehit haberleri alıyoruz. Üzüntü duyuyoruz fakat her bir şehidimizin şehadetinin arka planında çok önemli bir yaşanmışlık var. Başta Eren Bülbül ve Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Türkiye'nin bağımsızlığının, istiklalinin ve istikbalinin şehitler sayesinde temin edildiğini vurgulayarak, iki şehadetin hikayesini anlatan bu güzel filmde emeği geçenlere teşekkür ederiz. Öğrencilerin yaptığı değerlendirmelerde ; Yokluk içinde yaşayan insanların varlığı elimizdeki nimetlerin bolluğu, çok zor şartlarda yaşasalar bile şerefiyle mutlu olabilmek mümkündür, askerlik çok fedakarlık isteyen bir meslektir, bu vatanda gecesini gündüzüne katan nice isimsiz kahramanlar sayesinde ayakta kalıyor, herkes ölür ama şehitler ölmez, Eren Bülbül ve Başçavuş Ferhat Gedik milletin gönlünde yaşıyor, dağlara taşlara 'İyi ki varsın Eren' yazılıyor" dedi. Bu bağlamda gençlerimizin milli manevi yoğunluklarını arttıracak onlara bir çok projenin içersinde bulunmaktan gurur duyuyoruz,bu çalışmamızda olduğu gibi Nevşehir İl Milli Eğitim müdürlüğüyle paydaş olarak çalışmalarımızı arttırarak devam edeceğiz,çalışmamıza sponsor olan hayırseverlerimiz bşta olmak üzere değerli iş birliklerinden ötürü Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürümüz Memet Polat’a ve gönüllülerimize teşekkür ederim dedi.