Nevşehir Semerkand Buhara Derneği'nde bayrak değişimi yaşandı. Nevşehir'de uzun yıllardır görev yapan ve sağlık sorunları nedeniyle görevini bırakan Ahmet Feralan’ın yerine İş İnsanı Abdussamed Aygün getirildi. 

Konu hakkında FİB Haber merkezine açıklamada bulunan Semerkand Buhara Derneği Nevşehir Başkanı Ahmet Feralan, "Gönüller yapmaya geldik parolasıyla 22 yıldır büyük bir onurla yürütmekte olduğum dernek Başkanlığı görevimi sağlık sorunlarım nedeniyle bırakma kararı almış bulunmaktayım. Malumunuz bizim yaş ilerledikçe kalp teklemeye, nefes yetmemeye, bacaklar çekmemeye ve sağlık problemleri artmaya başladı... Bu sebeple hizmetlerin aksamaması adına bir karar alarak şehrimiz esnaflarından Abdussamed Aygün isimli genç ve dinamik kardeşimizin dernek başkanlığını vekaleten resmi kongre yapılıncaya yürütmesinin uygun olacağına kanaat getirdik…

Görevim süresince, alkol ve madde bağımlılarını bu illetten kurtulmaları için maddi manevi çabalar göstererek yüzlerce kişinin ıslahına, parçalanmış  ailelerin bir araya getirilerek huzur bulmalarına, Tasavvufi bir hayatla tanışmalarına çalıştık. İçişleri Bakanlığı ile ortak proje yaparak üniversite öğrencilerinin barınma ve iaşelerini sağlayıp; Orta öğretimdeki kurslara gidemeyen çocuklara ders vermelerine vesile olduk...

Dernek olarak Ramazan aylarında ihtiyaç sahibi ailelere gıda, komşu ülkelerden gelen misafir ailelere de gıda ve barınma eşyaları yardımında bulunmaya gayret ettik.

Şehit aileleri ve kimsesiz çocukların her bayram öncesi giydirilmelerine vesile olduk. Gayeleri aynı olan dernek ve vakıf başkanları ile düzenli bir araya gelerek Milli ve manevi meselelerde bir ve beraber olabilme çabasına ortak olduk…Derneğimiz, Valilik ve diğer STK’larla işbirliği içinde Suriye de olumsuz haller vukû bulduğunda yardımlar gönderdik… STK ve Valilikle ortak projeler yaparak gençlerin Akaid ve ilmihal bilgilerini öğrenmelerine katkıda bulunmaya çalıştık.

Dernek olarak İnsanlarımızın geçmişine, içinde bulunduğu günahlı ortama bakmadan onları hayra, güzel insan olmaya ve tövbe etmeye davet ettik. Geleceğini nasıl kurtarabiliriz diye nasibi olanların tövbesine vesile olduk Elhamdulillâh..." dedi.

Nerede mahzûn ve mahcûp bir gönül var ise orada onlarla olmanın gayreti içerisinde olmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Feralan, yaptıkları çalışmalarda gönüllere dokunup yetimlere kucak açan Nevşehir halkının tüm hayırlarda daima yanlarında olduklarını vurgulayarak şimdiye dek yapılan tüm hizmetlerin “Kim bir hayra vesile olursa o hayrı işlemiş gibidir“ Hadis-i Şerif’i doğrultusunda Nevşehir halkı ve bağışçılarına ait olduğunu söyledi.

Ben bu vesile ile, 22 yıllık hizmet süresince her türlü desteği gösteren kamu kurumları, Belediyeler, iş adamları STK ve Dernek mensubumuz olan tüm kardeşlerime sonsuz teşekkürlerimi arz eder, daha sağlıklı, hayırlı bir ömür ve imanlı bir ölüm nasip olması için hepinizin dualarında olmayı umarak saygılarımı sunarım.

Ahmet Feralan kimdir?

1953 Yılında Nevşehir’de dünyaya gelen Ahmet Feralan, ilk orta öğrenimini Nevşehir de, liseyi Kırşehir öğretmen lisesi, Yüksek okulu Eskişehir Anadolu Üniversitesi'n de tamamladı. 26 yıl çeşitli ilköğretim okullarında öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra 2000 yılında emekli oldu. 3 çocuk babası olan A.Feralan 1999 yılında fahri olarak başladığı vakıf hizmetlerine Semerkand Buhara derneği başkanlığı ile devam etti.       

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongre ile birlikte resmen Semerkand Buhara Derneği Nevşehir Başkanlığı görevini yürütecek olan Nevşehir'in sevilen saygın iş insanlarından Abdus Samet Aygün'de yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

İsmim Abdus Samet Aygün, aslen Nevşehir'in ürgüp ilçesi Ortahisar kasabasında yetişmiş olup, 1999 dan bugünümüze devam etmekte olan; ekonomik pazar manav marketlerin ailecek işletmeciliğini yaparak,  Nevşehir halkına hizmet vermekteyiz. Ayrıca Nevşehir Bölgesinde, İnşaat sektöründe yerimizi alarak, Kapadokya SS Aygün Yapı İnşaat Olarak Yap-sat projeleri ile de hizmet vermekteyiz. 2010-2013 dönemlerinde Nevşehir TÜMSİAD Başkanlığı, 2014-2021 dönemlerinde Muşkara Gençlik ve spor Derneği Başkanlığı görevlerinde bulundum. Hala hazırda Anadolu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3.sınıf öğrencisiyim. 34 yaşındayım, evli ve 3 çocuk babasıyım. Bulunduğumuz yerlerde; bulunduğumuz görevlerde ve kendisinin yardımcısı olduğum, Kıymetli Ahmet Feralan Başkanımızın kendi isteği ile şahsıma Semerkand Buhara Derneği Başkanlığı görevini tevdii etmesi ile amacımız milli ve manevi mevzularda, vatanımıza ve milletimize faydalı işlerde; Semerkand Buhara Derneği olarak hizmette bulunmaktır. Bu vesile ile bizden önceki değerli Başkanımız Ahmet Feralan hocamıza gayretlerinden dolayı teşekkür ederim. Büceyr’ lere Beşir olmak ümidi ile” dedi.