Nevşehirli arı üreticisi Mehmet Kömürcü, sahte ballar konusunda vatandaşları uyardı. Kömürcü, sahte balların bir çok hastalığa davetiye çıkardığını ve insanların güvendiği, onaylı yerlerden bal satın alması gerektiğini belirtti.

Nevşehir'de organik arı yetiştiriciliği ve üretimi yapan Mehmet Kömürcü, piyasada satılan sahte balların halk sağlığını hiçe saydığını ve gerçek balın nasıl olduğunu insanlara anlatılmazsa arıcılığın biteceğini söyledi. Kömürcü konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu;

Dünyamızda yaşanan iklim krizi ülkemizide kuşatmış aşırı sıcaklar sel felaketlerinin yanı sıra ülkemizdede özellikle arı yoğunluğunun en fazla olduğu Muğla ilimiz başta olmak üzere bir çok ilimizde gerçekleşen orman yangınları ile birlikte ülkemiz arıcılar bu durumdan olumsuz etkilenmiş yangınlarda bir çok arı kayıpları olduğu gibi mevcut arılarımızında ülkemizde bal ormanları yok olmuştur.

Bu iklim krizinde ilimiz Nevşehir'e yansımasında mevsiminde yağmur yağmaması aşırı sıcaklardan ve sam rüzgarının esmesi ile de bölgemiz çiçeklerinin bir kısmı bal vermemiştir.

Mevsim koşullarından kaynaklı arıcı kardeşlerimizin üretim miktarı yüzde elli kayıp ile kriz yaşamıştır.

Bütün bu olumsuz koşullarlar ile arıcılarımız mücadele ederken bütün gıda sektörlerinde olduğu gibi bu sektörde de taklit tahşiş merdiven altı bal üreticileri bu durumu fırsat bilerek sahte bal üretip ilimiz Nevşehir'de de cami önlerinde gerek esnaf arkadaşlarımızın işyerlerine gelerek düşük fiyattan bal satma çabalarıda arıcı kardeşlerimizi üzmektedir. Satılmak istenen sahte balların maliyetleri inanılmaz şekilde düşük maliyettedir dolayısı ile de sahteciler aşırı rant sağlamaktadır.

Bu sahtecileri etkisiz bırakmak sahte bal satışını engellemek insanımızı gerçek bala ulaşmasını sağlamak yine de tüketicimizin elindedir.  Çünkü üretici harici bal elden satışı yasak olan bir üründür.

Halkımız bal alırken şehrimizde üretilen bal kalitesi çok yüksek olması sebebiyle yerel ballarımızı tercih etmeleri ve gerçek üretici olan arıcı kardeşlerimizden almalarını tavsiye ederiz.

Şehrimizde üretim yapan arıcılarımız arıcılar birliğimize üye olup, Tarım ve Orman il Müdürlüğü kontrolü altında bal üretimi yapılmakta dolayısıyla (aks) yani arıcı kayıt belgeleri tarım il ve ilçe Müdürlüklerinde mevcuttur.

Tüketicimiz bal alırken ( aks ) yani arıcı kayıt belgesi olmayan kişilerden bal almamaları bunun teyidi için arıcılar birliğini arayarak kişinin kaydının olup olmadığını sorgulamaları ve gerçek bala bu şekilde ulaşabilecekleri açıktır.

Ucuz bal görürseniz almayın....

Zira bal yenirken belirli bir aroması olan bir üründür. Glikoz gibi insan sağlığına zararlı gıdaların tadıda bal tadına çok yakındır hepimizin kolayca ayırabilmemiz mümkün olalamayabilir. Bu sebepten gerçek üreticiye ulaşılması halinde gerçek bala da ulaşmış olacaklardır.

Amacımız gerçek üretici ile tüketiciyi buluşturmak halkımızın bu şifa kaynağı ürünü güvenle yemesidir. Bu sebepten tüketiciden isteğimiz sokak araları cami önleri ve iş yerlerine gelerek sahte bal satışı yapmak isteyen sahtecilere itibar etmemeleri gerçek balı üreticiden alarak tüketmeleridir.

Anadolumuz dünyanın en zengin bitki örtüsüne sahiptir dolayısıyla dündaki en kaliteli bal Anadolu da üretilir. Ve dünya'nın en meşhur ve kaliteli balının Rize Anzer balından sonra Nevşehir balı olduğunu sakın unutmayın...

Doğadan gelen lezzetin adı; "Nevşehir'in meşhur Kapadokya Balı..."

Gerçek ve Hakiki Nevşehir Kapadokya Bal Siparişi İçin : 0 532 628 11 49

İşte % 100 Tabii bal'ın hikayesi...