Avrupa'nın farklı ülkelerinde yaşayan ve yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen Nevşehirli gurbetçilerimiz, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapmaya başladılar.

Yabancı plakalı araçlarla izine gelen gurbetçilerimiz Nevşehir caddelerinde görülmeye başladı.  

Senelik izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen gurbetçilerimiz uçak yerine daha ekonomik ve tatile geldiklerinde ulaşımlarını rahat sağlamak için tercih ettikleri yabancı plakalı araçlarla Nevşehir cadde ve sokaklarında sıkça görülmeye başlandı. Başta Almanya ,Fransa, Belçika ve Hollanda gibi farklı Avrupa ülkelerinde çokça bulunan gurbetçilerimiz izinlerini hasretle Nevşehir ve Köylerinde kullanmak istediklerini söylüyorlar.

Memleketinize hoşgeldiniz...

  • Aileleri ve sevdikleriyle hasret giderecekler,
  • Memleket havası alıp tatil yapacaklar
  • Kurban kesip bayramını sevdikleriyle kutlayacaklar,
  • Düğün sünnet gibi etkinliklerde bulunacaklar,
  • Alış veriş yapıp ihtiyaçlarını giderecekler.

Yedinci ayın gelmesiyle birlikte Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın değişik ülkelerinde yaşayan gurbetçilerimiz, tatil İçin Nevşehir'e gelmeye başladı.

Yüksek uçak bileti fiyatları nedeniyle karayolunu tercih eden gurbetçilerin yolculukta yaşadıkları sıkıntılarda Türkiye’ye geliş durumlarını etkiliyor. Öte yandan gurbetçilerimizin gelmesiyle birlikte piyasalarında canlanması bekleniyor. 

Yıllık izinlerini memleketlerinde geçirmek için Nevşehir’e gelen ve aldıkları alışverişle piyasaları canlandıran gurbetçilerimizin Haziran ayının ortalarından itibaren başlayan memleket yolculuğu yaklaşık 5 haftalık tatil sonrasında geri dönüş ile tamamlanıyor.

Çoğunlukla çalışan kesimin oluşturduğu gurbetçilerin, emekli olanları ise yılın 6 ayını Nevşehir de, diğer 6 ayını ise Avrupa ülkelerinde geçiriyor. Ağustos ayının sonlarına doğru biten gurbetçilerin tatil serüveni bir sonraki yıl yaz aylarının gelmesi ile tekrar başlıyor.