Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da ikamet eden Nevşehir’in Sulusaray kasabası nüfusuna kayıtlı 47 yaşındaki vatandaşımız İlhan Duman  geçirdiği koronavirüs hastalığı sebebiyle kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınmıştı. Hollanda’da doktorlarının bir süre sonra ümidini keserek fişini kesmek istediği hastanın ailesi Türk makamlarından yardım talep etmesiyle birlikte umuda yolculuk başladı.

Nevşehirli gurbetçimiz tedavi için Ambulans uçakla Türkiye’ye götürüldü

Hollandalı Doktorlar, 3 gündür yoğun bakım ünitesinde kalbi atıp fonksiyonlarının devam etmesine rağmen Nevşehirli Türk vatandaşı İlhan Duman’ın, bağlı olduğu yaşam destek ünitesinin fişini çekmek istiyordu. Bunun üzerine paniğe kapılan Duman ailesi, dört bir koldan heryere ulaşmak için harekete geçti. En son Türkiye’nin Amsterdaki Başkonsolosu Engin Arıkan’a ulaşarak yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdiler.    

Türk dostlarına teslim olan İlhan Duman 23 Ocaktan 2021 tarihinden geçtiniz haftaya kadar olan süreçte yapılan tedavilere güzel yanıt vererek hayata sarılmayı başardı ve Duman ailesini ve sevenlerini tekrar sevindirdi.

Duman ailesi duygularını dile getirirken önce bize yardım eden Türk Diplomatlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi bildiririz ve Ankara'daki bizi tedavi eden Türk doktorlarımıza güvencemiz sonsuz ve beni hayata döndürdükleri için şükranlarımızı sunuyoruz. En çok da Türk devletimize teşekkür ediyoruz. Bizleri burada yalnız bırakmadıkları için."

 İlhan Duman’ın kardeşi Yaşar Duman ağabeyini çiçeklerle karşılarken mutluluğunu gizleyemedi.

Sedat TAPAN
Muhabir, journalist ,     
0031616080987