Nevşehir'de Kovid-19 salgını tedbirleri kapsamında alınan kısıtlama kararı nedeniyle okul bahçelerinde ve tören alanlarında gerçekleştirilemeyen etkinlikler, çocukların sınır tanımaz düşünceleriyle evlerde şenliğe dönüştü.

İlk okul 2.sinif öğrencisi Efe Akyüz ve anasınıfı öğrencisi Ece Akyüz pandemiden dolayı 23 Nisan şenliklerini okulda kutlayamayınca çok üzüldüler. Bunun üzerine anneleri evlerinde de onlar için unutamayacakları sürpriz bir eğlence hazırladı. 23 Nisan coşkusunu eve sığdırdılar

Anne Aynur Akyüz; "Malum koronavirüs salgını ve kısıtlama sebebiyle tüm çocuklar 23 Nisan'ı evlerinde geçirmek zorunda kaldılar. Bende oğlum ve kızım için nasıl bir farkındalık oluşturabilirim diye düşündüm. Bayramı bayram gibi yaşayıp değerlerimizi çocuklarla yaşatmak için evde bir takım etkinlik ve oyun düzenekleri ile sürpriz hazırladım. Unutamayacakları bir güne imza atan yavrularım bundan çok keyif alıp mutlu olunca bende çok mutlu oldum" dedi.

Evlerini adeta bayram havasına sokan anne Aynur ve baba Murat Akyüz çiftinin biricik evlatları Efe ve Ece kardeşler, küçük ellerinde Türk Bayrakları, dönmeyen dillerinde marşlar ve şiirlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladılar.

Nasıl mı kutladılar?

Öncelikle şarkılarını söyleyip minik arkadaşlarına Bayram mesajlarini ilettiler.. Yumurta taşıma yarışı, çuvalla zıplama yarışı, yoğurtta yüzük bulma yarışı gibi eğlenceli etkinlikler düzenleyerek evde eski 23 Nisan bayramı etkinliklerini yaşadılar...

Daha Sonra Efe Akyüz'ün Zeybek gösterisi ile Ece Akyüz'ün Atatürk çocukları şarkısı eşliğindeki dansları ile sosyal medya da Bayram coşkusunu yansıttılar..

EFE VE ECE diyor ki; "Milli ve manevi değerlerimizi okuldan ve ailemizden öğrenip uygulayarak geleceğin küçük hanımları ve küçük beyleri olarak hepinizin 23 Nisan Bayramını içtenlikle Kutluyoruz.

Ayrıca bu özel günde bize çifte bayram yaşatan Annenize teşekkür ederiz" dediler.

İşte Nevşehirli minik kardeşlerin 23 Nisan kutlaması...