Nevşehir'in turistik mekanlarında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede kontrollü normalleşme sürecine geçilmesiyle sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ikinci hafta sonunda yoğunluk yaşandı. 

Nevşehirliler Kovid-19 tedbirleri kapsamındaki hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından normalleşme sürecinde Avanos, Ürgüp ve Göreme başta olmak üzere turistik mekanlara adeta akın ettiler. Vatandaşların genelde corona virüs önlemlerinden maskeye uyduğu, sosyal mesafenin ise korunamadığı gözlendi. 

Avanos'da "kısıtlamasız" pazar hareketliliği

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla Avanos Kızılırmak sahilleri Nevşehirli vatandaşların akınına uğradı.

Avanos'ta ırmak kenarlarını tercih eden vatandaşlar park, kafe, piknik ve mesire alanlarında nefes aldı. 

Yerli turistler dinlenme ve gezinti alanlarına yoğun ilgi gösterdi. Tahta Asma Köprü çevresi, ırmak kenarındaki yürüyüş kordonu, halk piknik sahası, spor ve kültür parkı ile Kızılırmak kenarındaki dinlenme mekanları stres atmak ve dinlenmek isteyenleri ağırladı.

Ürgüp'te çarşı merkezi Üç güzeller ve balonlar ilgi odağıydı.

Öte yandan Nevşehir’in Ürgüp ilçesi sınırlarında kalan Panoramik seyir noktası hafta içerisinde olduğu gibi hafta sonları da bölgeyi keşfetmeye gelenlerin akınına uğradı. 

Kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi ve baharın gelmesiyle birlikte hafta sonunu açık havada geçirmek isteyen vatandaşlar Kapadokya'nın sembolü peri bacalarının bulunduğu üç güzellerde hatıra fotoğrafı çektirdi.