Meclis toplantısında İsrail'in, kadın-çocuk demeden mazlum Filistin halkına ve Gazze şeridine yönelik saldırıları, dünyanın gözleri önünde gerçekleştirdiği katliam, zulüm ve sürgün kınandı.

İşte Özkonak Belediye Meclisi'nden  "İSRAİL’İ KINAMA BİLDİRİSİ"

“Filistinli kardeşlerimize yönelik olarak İsrail tarafından başlatılan saldırılarda, yüzlerce masum insan yaralanmış, aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu yüzlerce insan hayatını kaybetmiştir. 

Mescid-i Aksa ve çevresinde Ramazan ayının son günlerinden bu yana devam eden saldırılara Uluslararası camiada devlet vasfı taşıyan fakat yapmış olduğu saldırılarla, Devletlik vasfını adeta ayaklar altına alan İsrail’in bu saldırıları, Gazze’de ve Filistin topraklarında halen devam etmektedir. Uzun zamandır Müslümanları kışkırtmak amacıyla yaşlı, genç, kadın çocuk demeden katliamlarına devam eden İsrail, Filistinlilerin yaşam haklarını kendi topraklarında gasp etmektedir. İnsani hak ve hukukun ayaklar altına alındığı bu süreçte, Türkiye dışında hiçbir Ülke, bu katliama tepki vermemiş, hatta bazı Ülkeler açık olarak, İşgalci İsrail’e desteklerini açıklamıştır. İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça, İsrail, zulmünü devam ettirecektir.

Özkonak  Belediye Meclisi olarak hemşehrilerimizce bizlere emanet edilen demokratik temsil sorumluluğu çerçevesinde Filistinlilerin evlerini zorbalıkla işgal eden terör devleti İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıları şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”