Konuya ilişkin FİB Haber Merkezine PTT Nevşehir PTT Başmüdürlüğü’bden yapılan yazılı açıklamada; "Şirketimiz ile Aktif Yatırım Bankası A.Ş. arasında sürdürülen işbirliği gereği;  Şirketimizden maaş alan  emekli müşterilerimize sunulan kredi hizmetinin diğer tüm vatandaşlarımızda yararlanması için yapılan çalışmalar bitmiştir.

 PTT'den artık vatandaş da kredi çekebilecek...

Söz konusu tüketici kredisi ile ilgili olarak; Nevşehir PTT Başmüdürlüğünce “HERKESE, HER KESE’YE” uygun kredi sloganı adına altında tüm PTT Merkezlerimizde kredi verilmeye başlanmıştır.
Vatandaşlarımız PTT AŞ sayesinde, tüketici kredisine kolayca ulaşılabilecek olup;  PTT A.Ş’nin 2019 yılı sonuna kadar anlaşma sağlayacağı bankalar üzerinden, yeni sunulan kampanyalardan tüm müşterilere kredi hizmeti sunulmaya devam edilecektir.
İhtiyaç sahipleri PTT Tüketici Kredisi’ne, sadece nüfus cüzdanı ile  başvuru yapabilecektir. Kredinin onaylanmasının ardından, kişinin gelir durumunu belgelendirmesiyle kredi işlemi tamamlanmış olacak ve kredi aynı gün verilebilecektir. İhtiyaç sahibi kişilere PTT A.Ş tarafından  60 ay vadeye kadar kredi başvurusu gerçekleştirebilecektir.