Nevşehir'de sağanak yağış etkili olurken meydana gelen sel nedeniyle yollar sular altında kaldı, araçlar ilerlemekte zorlandı.

Nevşehir'de yaklaşık bir saat yağan sağanak yağmur hayatı felç etti. Yağmur sularının sele dönüşmesi sonucu şehir içi adeta göle döndü. Araçları suya kapılan sürücüler trafikte, yayalar ise kaldırımlarda zor anlar yaşadı.  

Nevşehir'de caddeler yağan yağmur sonrasında nehir görüntüsüne büründü. Şehir merkezinde sağanağa yakalanan vatandaşlar, zaman zaman güçlük çektiler.

Vatandaşlar, yağmur sularından korunmak amacıyla güvenli yerlere sığınırken, su birikintilerinin içinde kalan bazı araçlar ise arızalandı.

Sağanak yağışın sele dönüştüğü Nevşehir'de, Güzelyurt Mahallesi Esentepe Mahallesi, Cevher Dudayev mahallesi ve 15 Temmuz Mahallesi yoğun yağıştan sonra neredeyse sele teslim oldu. Sağanak yağış sonrası oluşan sel alt yapı yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kuraklığın yoğun bir şekilde hissedildiği şu günlerde Haziran ayında etkili olan yağış Nevşehirli çiftçinin yüzünü güldürdü.

Yaşanan sel afeti sonrası Nevşehir Belediye ekipleri olay yerinde çalışma başlattı. 

Öte yandan sağanak yağışla birlikte Nevşehir'in bazı bölgelerinde dolu yağışı etkili oldu. İbrahimpaşa köyü, Çat kasabasında dolu görüldü.

İşte Nevşehir'den sel manzaraları;

İbrahimpaşa köyünde dolu etkili oldu...