Nevşehir'in en köklü eğitim ve hayır kurumu olan Enderûn Eğitim Vakfı Nevşehir'deki hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor.

Kasaplar Çarşısı'nda hizmet veren Enderûn Eğitim Vakfı'nın bu binasından 7'den 70'e her yaştan vatandaşımız faydalanıyor.

Nevşehir'de eğitim veren tüm ortaokul ve liselere bu binada seminerler verilirken, Cevher Dudayev Mahallesi Avlanmaz Camii karşısında mahallelinin kullanımına ait bir okuma salonu yine 419 Erkut TOKİ Bloklarında mahalle sakinlerinin kullanımına açık bir okuma salonu, 15 Temmuz Mahallesi Gündüzler Pide Salonu arkasında yine mahallelinin kullanıma ait bir okuma salonu bulunan Enderûn Eğitim Vakfı Nevşehir'de bir ilki gerçekleştirerek Özel Zeki Soyak Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdunun da 2014 senesinde açılışını gerçekleştirmişti.

Bununla beraber üniversiteli kız öğrencilerin barınmalarına yönelik de ev çalışmalarına devam eden Enderûn Eğitim Vakfı faaliyet alanlarına bir yenisini daha ekliyor ve Sami Efendi Kültür Merkezi'ni 28 Ekim 2019 Pazartesi 14:00'da açıyor.

Güzelyurt Mahallesi Jandarma Karşışında bulunan Turan Sitesinin yanında açılacak olan Sami Efendi Kültür Merkezi ile yine hem Güzelyurt Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarımıza nefes alabilecekleri bir oksijen çadırı oluşturmayı hem de tüm Nevşehir halkının istifade edebileceği bir kültür merkezi oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Enderûn Eğitim Vakfı, Sami Efendi Kültür Merkezi açılışına tüm halkımızın davet olduğunu belirtti.