Güneş enerjisi sektöründe anahtar teslimi teknolojik çözümler sunan; endüstriyel, ticari ve perakende kullanıcılara Nevşehir’de ürettiği güneş panellerini tedarik eden SRC Enerji, yurt dışı projeleriyle yatırımlarını sürdürüyor...

SRC enerjisini Güneş`ten alıyor...

Firma adına Asım Sürücü, SRC Enerji’nin Nevşehir'de kurulduğu 2011 yılından bu yana ilkleri gerçekleştiren bir enerji şirketi olduğunu vurgulayarak, bu kapsamda Türkiye’nin özel elektrik sektörünün gelişiminde pek çok önemli projeye imza attıklarını aktardı. Sürücü, “SRC Enerji olarak, Belediyelerden Eğitim kurumlarına, Sanayi ve ticari pek çok özel sektöre güneş enerji santralleri kurduk. Türkiye ile birlikte Avrupa ve Afrika’da da faaliyet gösteren firmamız SRC Enerji ile küresel pazarlarda büyümeye devam ediyoruz” dedi.

SRC Enerji Kimdir? 

SRC Enerji  2011 yılında kurulmuş yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet gösteren satış ve hizmet firmasıdır. SRC Enerji Güneş Enerji Santrallerinin; yatırım teknik danışmanlığı, projelendirme, sistem tasarımı, santral kurulumları lisanssız üretim yönetmeliğine uygun olarak projeler planlama ve uygulama, genel bakım konularında hizmet vermektedir. 

SRC Enerjinin hizmetleri arasında arazi ve çatı tipi güneş enerji yatırımları , Teknik Servis, Toptan Satış, Bakım Onarım, Güneş Enerjili Tarımsal Sulama Sistemleri uygulamaları mevcuttur. 

SRC Enerji’nin Başarısı? 

İklim krizini önlemek için alınan kararlar ve artan enerji maliyetleri ile her geçen gün büyüme ivmesi artan güneş enerji sektöründe, Türkiye ,Avrupa ve Afrika’da faaliyet gösteren SRC Enerji 11 yıllık birikimiyle günümüze kadar toplam “237 MW Proje ve Kurulu Güç” ile başarılı bir yol izlemiştir. İlerleyen günlerde tamamlayacağı yurt içi ve yurt dışı projeleri ile de başarısını göstermektedir.  

2019 yılında Avrupa satış hedeflerine ulaşmak için Almanya’nın Frankfurt şehrinde yeni bir satış ofisi açarak 3 yıldır Avrupa’nın tüm bölgelerine hizmet vermeye başlamıştır. 

2022 ylında afrika pazarındaki enerji ihtiyaçlarını karşılamak üzere SENEGAL’de güneş enerji santrali kurulumları yapmaya başlamıştır. 

Neden Güneş Enerjisi? 

Güneş enerjisinin faydalarından ve diğer enerji türlerine göre avantajlarından bahsetmek gerekirse söylememiz gereken ilk şey hiç kuşkusuz bu enerji türünün hiçbir zaman bitmeyecek oluşudur. Şu an kullandığımız petrol, doğalgaz gibi enerji türleri yakın bir zamanda tükenecek ve bu yakıtlara göre tasarlanan ve altyapısı hazırlanan sistemler tamamen çökecek dersek yanlış olmaz. Fakat Güneş enerjisi dünya var oldukça bizimle birlikte olacaktır ve insanlığın sonuna kadar varlığını sürdürecektir. Bu nedenle yapılan hiçbir yatırım kısa süreli değil sonsuza kadar süreceği düşünülmelidir. 

Güneş enerjisi depolamak ve bu enerjiden yararlanmak için hiçbir karmaşık teknolojiye ihtiyaç yoktur. Dünya üzerindeki hemen hemen tüm ülkeler bu enerjiyi ağır sanayiye ihtiyaç duymadan yerel sanayileri ile üretimi için gerekli sistemleri üreterek kullanabilmektedirler. 

Güneş Enerjisinden Ürettiğim Elektriği Satabilir Miyim? 

Elektrik şebekesine halihazırda bağlıysanız veya bağlanmanız mümkünse şebekeye bağlı bir sistem kurmak sizin için en karlı seçimdir. Ürettiğiniz enerjiyi öncelikli olarak kullanarak faturalarınızı azaltabilir, enerji fazlanızı elektrik şebekesine geri satabilirsiniz. 

Şebekeye bağlı güneş enerjisi sistemi basit bir tanımlama ile elektrik şebekesine bağlı olması sayesinde hem güneş panellerinden hem de elektrik şebekesinden enerji alabilen güneş enerjisi sistemleridir. Şebekeye bağlı güneş enerjisi sistemlerinde panellerin ihtiyacınız olan enerjinin tamamını karşılamasına gerek yoktur, eksik kalan enerji elektrik şebekesinden tamamlanır. 

Güneş panellerinin ihtiyaç duyduğunuzdan daha fazla enerji üretmesi durumunda ürettiğiniz fazla elektrik şebekeye satılır. 

Devlet 2018 yılının başında evler için çatı üstü kurulumları desteklemek amacı ile 10 kW/saat ve altındaki sistemlere özel destekler vermeye başlamıştır. Bu destek dahilinde 10kW/saat ve altındaki ev sistemleri için lisanssız elektrik üretimi mümkün hale gelmiştir. Devlet, üretiminizin fazlasına her kW değeri için 10 yıl süreyle ödeme yapılması garantisini vermektedir. Yapılan bu satıştan gelir vergisi ödemezsiniz ve fatura kesme zorunluluğunuz yoktur. 

Halihazırda konutlar için izin verilen üretim, abonenin abonelik sözleşme gücü ile sınırlıdır. Yani bölgenizdeki elektrik dağıtım firması ile yaptığınız sözleşmedeki maksimum güç ne ise ancak o kadarlık bir güç için başvuru yapılır. Bu güç 10 kW/saat’i geçer ise, 10 kW ve altı uygulamalar için getirilen kolaylıklardan yararlanılamaz. 

Şebekeye bağlı çatı üstü sistemler için yapılması gereken yasal işlemler; dağıtım şirketine teknik belgelerin verilmesi, proje onayı için çok çeşitli belgelerin yine dağıtım şirketine iletilmesi, dağıtım şirketi ile bağlantı anlaşması imzalanması gibi süreçleri içerir. 

Şebekeye Bağlantılı Sistemlerin Avantajları Nelerdir? 

  • Sistemde akü gibi depolama birimleri kullanılmayacağı için depolama için ayrıca ek bir maliyet olmaz. 

  • Sisteme yakın yerlerde tüketim olacağı ve depolama olmadığı için enerji çevriminin daha az olmasından dolayı kayıp minimum miktarda olacaktır. 

  • Üretilen enerji şebekeye bağlı olduğu için aynı zamanda üretilen enerji yetmediğinde şebeke devreye girecek ve enerji eksiksiz olarak yükü besleyecektir. 

  • Sistem tasarımı yapılırken, yükün tamamını karşılanması gibi bir zorunluluk olmadığı için istenilen miktara ya da alana göre tasarım yapılabilme esnekliğine sahiptir. 

  • Alan yeterli olduğu taktirde sistem kurulu gücü arttırılabilmektedir. 

SRC ENERJİ....