Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasını taşıyan kararda şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Cumhuriyeti adına 11/5/2011 tarihinde imzalanan ve 10/2/2012 tarihli ve 2012/2816 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile onaylanan Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’nin Türkiye Cumhuriyeti bakımından feshedilmesine, 9 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3’üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.”

Her zaman Güçlü Kadın Güçlü Türkiye diyeceğiz.

AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Divan Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz'de sosyal medya hesabından, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, "Millî kültürümüzde kadın aileden başlayarak toplumsal hayatın her yerinde söz sahibidir." Her zaman Güçlü Kadın GüçlüTürkiye diyeceğiz." dedi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Ali Kemikkıran'da açıklamasında; "❝ Bizim kadınlarımızın haklarını, hukuklarını korumak için dışarıdan model almaya, tercüme yapmaya, kopya çekmeye ihtiyacımız yoktur.❞ ifadelerine yer verdi.

İstanbul Sözleşmesi maddeleri PDF dökümü için buraya tıklayın.

LGBT lobisinin sığınağı haline gelen İstanbul Sözleşmesi'nin Türkiye tarafından feshedilmesinin sebebi belli oldu. Sözleşme Türkiye'de aile yapısına büyük zarar veriyordu.

Kaynak: Haber7