Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü tarafından düzenlenen “1. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Koşusu”nda, 13 farklı ilden Türkiye’nin en iyi geleneksel okçuları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’de buluştu. 

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)’ye ismini de veren Hünkâr Hacı Bektaş Veli’yi  vefatının 750. yılında anma yılı etkinlikleri kapsamında, ulusal ve uluslararası etkinlikler düzenlenmeye devam ediliyor. Bu kapsamda Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gökbörü Geleneksel Okuçluk Kulübü tarafından “1. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Koşusu’ düzenlendi. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Çim Saha’da düzenlenen “1. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Koşusu”na Nevşehir, Kayseri, Malatya, İstanbul, Ankara, Antalya, Yozgat, Kırşehir, Adana, Samsun, Mersin, Konya ve Niğde’den toplam 94 sporcu katıldı. 

Kıyasıya bir yarışmanın sürdüğü programda Türk Kızılay Nevşehir Şubesinin araç filosunda bulunan İkram aracın’da gün boyunca sıcak çorba, çay, kahve ve ikramlık malzeme dağıtımı gerçekleşti. 

Son dönemde Nevşehir’in bir çok noktasında fazlasıyla gördüğümüz Nevşehir Kızılay İkram aracı,hava durumu farketmeksizin her koşulda hizmet verebiliyor, 

Etkinlik ile ilgili açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Ercan Civelek: "Şehrimizin ihtiyaç duyulan her noktasında,talep edilen her etkinliğinde şube ikram aracımızı halkımızın hizmetine sunuyoruz,sunmaya devam edeceğiz,aracımız şu an  için rutin olarak Gülbahçe önünde  duruyor, orada kurban vekalet standımız olarak görev almakta diyerek sözlerine devam etti; Böyle geçmişimize yönelik faaliyetlere destek vermekte bizim için gurur verici oldu emeği geçen herkese teşekkür ederim diyerek sözlerini bitirdi .