Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Şahinefendi köyünde bulunan dev mantar görenleri hayrete düşürdü.

Şahinefendi köyünde gezintiye çıkan iki arkadaş "dev" mantar buldular. Mantarı bulan Halil Özen, "Yıllardır mantar toplarım ama ilk defa bu kadar büyük ve ağırıyla karşılaştım. Mantar tüm arkadaşlarımın ilgisini çekti." dedi.

Edinilen bilgilere göre, Halil Özen arkadaşı ile birlikte mantar toplamak için Şahinefendi köyü yakınlarındaki araziye gitti. Gezintisi sırasında kayaya benzer bir cisim fark eden Özen, incelemesinde bunun büyük bir mantar olduğunu fark etti. Özen, ağaçların arasında dolaşırken karşılaştıkları 2 kilo ağırlığında dev mantar karşısında gözlerine inanamadı. Ve büyük bir sevinç yaşadı.  

'İlk defa bu kadar büyüğüyle karşılaştım'

Yıllardır mantar ve yöresel otlar toplamak için zaman zaman arazilerde gezdiğini belirten Özen, ilk kez bu kadar büyük bir mantara rastladığını söyledi. Halk arasında ‘Kabakulak' olarak da bilinen mantarını gösterdiği komşularının da çok şaşırdığını belirtti. 

FİB Haber Merkezine açıklamada bulunan Halil Özen, “Mantarı Fatih Mehmet Çınar muhrarımızla birlikte yaşlılara da gösterdik. Bu büyüklükte ve üzerinde yazılara benzer şekiller olan mantarın bölgemizde nadir görülen ‘Kabakulak' cinsi mantar olduğunu öğrendik. Ama yenilen bir mantar mı, yoksa yenilmeyen bir mantar mı bilmiyoruz. Mantar hassas bir yiyecek, çok dikkat edilmesi gerekiyor." diye konuştu.

Bulduğu mantarın 18 cm büyüklüğünde ve 2 kilogramın üstünde olduğunu söyleyen Halil Özen, "dev" mantarı bir süre bahçesinde sergileyeceğini belirtti.

Çiftçilerimiz için bereketli bir yıl bekliyoruz.

Şahinefendi köyü muhtarı Fatih Mehmet Çınar'da açıklamasında; 'Bu sene gökten gelen rahmet yağmur bol olduğundan dolayı çok şükür mantarlarımızda yıllardır gözükmeyen büyüklükte. Yağışlar sayesinde toprağın suya doyduğunu ve bereketli bir yılın kendilerini beklediğini belirtti.