Nevşehir'deki ortaokul son sınıf öğrencileri Liseye Giriş Sınavı'nda (LGS) ter dökerken, çok sayıda veli de okulun bahçesinde çocukları kadar heyecanlı saatler geçirdi.  

Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel, Liselere Geçiş Sınavının halk sağlığı açısından en uygun koşullarda gerçekleştirilmesi amacıyla sınav yerlerinde alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Okul bahçesi dışında çocuklarını bekleyen velilerin heyecanına ortak olan Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel; "Lgs öğrencisi olmaktan daha heyecanlısı Lgs anne-babası olmak. Allah yardımcıları olsun..." dedi.

Nevşehir İl Milli Eğiitm Müdürü Murat Demir'de yaptığı açıklamasında;" 5265 öğrencimizin katıldığı Ortaöğretime Geçiş Sınavında, Sayın Valimiz İnci Sezer BECEL ve TTKB daire Başkanımız Sayın Zeki Tuman ile sınav başlamadan önce okullarımızı ziyaret ettik, Sayın Valimiz İnci Sezer BECEL Öğrencilerimiz, Öğretmenlerimiz ve velilerimiz ile bir süre sohbet etti. Sayın Valimiz ve daire Başkanımıza teşekkür ediyor, şükranlarımı arz ediyorum.
Sınavda görevli olan tüm çalışanlarımıza emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyor, sevgili öğrencilerimize iyi tattiler diliyorum." dedi.

Okul bahçesi dışında Velilerle bir süre sohbet eden Vali Becel'e Nevşehir Milli Eğitim Müdürü Murat Demir'de eşlik etti.