Kurulduğu günden bugüne turizmcilerle yıldızı bir türlü barışmayan Kapadokya Alan Başkanlığına yöreden tepkiler gün geçtikçe büyüyor.

Bölge turizmcilerinin sorunlarını gündeme taşıyan siyasilerden en son Gelecek Partisi Nevşehir İl Başkanı Ömer Yasakçı konuyla ilgili bir açıklama yaparak şunları söyledi; "Kota kısıtlamasından, istenen belge ücretlerine kadar bir türlü orta yolu tutturamayan Alan Başkanlığı'na turizmcilerden siyasetçisine kadar tepki göstermeye devam ediyor. Alan Başkanlığının aldığı bir çok kararın adaletsiz ve keyfi olduğunu düşünen turizmcilerin tepkisi dinmek bilmiyor." dedi.

İşte Gelecek Partisi Nevşehir İl Başkanı Ömer Yasakçı'nın o açıklamaları;

Alan Başkanlığı ne yapmaya çalışıyor!..

Kurulduğu günden bugüne kadar aldığı skandal kararlarla turizmcilerin tepkisini çekmeye devam ediyor.
Turizmcilere rağmen aldığı keyfi kararlarla adeta Kapadokya’yı bitirmeye çalışıyor.
Hiçbir Turizmciyle istişare yapmadan aldığı kararlarla adeta ölümü gösteriyor daha sonra itiraz gelirse Sıtmaya razı etmeye çalışıyor.  
-Kurulduğunda ilk aldığı kararlar arasında Kota kısıtlamasına giden, daha sonra turizmciler tarafından itiraz gelince turizmciyide bu kota kısıtlaması kararında ortak karar almaya gitmiştir.
Fakat sonradan verilen sözlerde durulmamış adaletsiz bir şekilde kota dağılımı yapılmıştır.(Yeni kurulan firmalara değişik sayılarda kota verilmiştir.)
-Şimdi ise sportif faaliyet belgeleri ve yetki belgelerine bölgede faaliyet gösteren hiç kimseden görüş alınmadan fahiş fiyatlar istenmektedir.
Bölge, hali hazırda tanıtımı yapılmış ve turizm merkezi olma yolunda ilerlerken alınan bu kararlar ile bölgenin önünü kesecetir.
Bölgede çekilen yerli, yabancı filmleri ve dış çekim fotoğraflarla adeta bölgenin ÜCRETSİZ tanıtımı yapılırken alınan bu karar bölgeye darbe vuracaktır.
Kapadokya’ya gelen yerli yabancı turist,sportif faaliyette bulunduğu zamanların anılarını fotoğraf ve videolarla sosyal medyada paylaşım yapmakta ve halihazırda ücretsiz tanıtım yapmaktadırlar.
Alınan bu kararların neye göre alındığını ve kimlerin aldığını bilemiyoruz ama bu kararların bir daha gözden geçirilmesini istiyoruz.
Halihazırda bölgeyle alınan kararları ve mevcut sorunlarla alakalı görüşmek için bölge siyasetçileri olarak Valilikten randevu istedik. Bize verilen cevap ise çok da olumlu olmadı."