NEVŞEHİR(MHA) Türkiye’nin en önemli kültür turizmi destinasyonu olan Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’in Profesyonel bir takımının bulunmayışının üzüntü verici olduğunu söyleyen Nevşehir Spor GK Başkan Yardımcısı Sedat Cantekin, Sporseverleri ve iş adamlarını kulübe maddi destekte bulunmaya çağırdı.

Kendilerinin kulübün hemen hemen bütün ihtiyaçlarının karşılanması hususunda bütün imkanlarını seferber etmesine karşın Nevşehir’deki futbolseverlerin ve iş adamlarının da artık bu konuya gerekli desteği vermelerini beklediklerini vurgulayan Nevşehir Spor GK Başkan Yardımcısı Sedat Cantekin, kendisi ve kardeşinin Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimlerine seçilmelerinden dolayı da iş dünyasının takıma daha fazla sahip çıkabileceklerini umduklarını dile getirdi.

Cantekin, “Kulüp yönetimi olarak bizim önceliğimiz takımımıza maddi desteğin sağlanması. Manevi destek zaten bir şekilde geliyor. Tabiri caizse bir bu işin hamallığını yapmaya devam edelim ama artık bu ilin iş adamlarının, varlık sahibi insanlarının, futbola gönül vermiş insanların da maddi destekte bulunması şart. Benim ve Kardeşimin Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası yönetimlerine seçilmemiz nedeniyle de oda yöneticisi ve üyesi iş adamlarımızın geçmiş yıllarda olduğundan daha fazla kulübe destek olabileceklerini umuyorum. Nevşehir Spor bu şehrin ortak değeri. Şehir olarak bizim potansiyelimiz bu değil. 10 bin nüfuslu bir ilçe ya da belde takımının 2. lig 7e, 3. ligde oynuyor olması Nevşehir için utanç verici. Türkiye’nin turizmde en önemli destinasyonu olan Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir’in profesyonel liglerde temsil edilen bir takımının bulunması gerek artık. Biz lokomotifi yolda götürüyoruz. Lokomotife odun ve kömür lazım” diye konuştu.