Semerkand Buhara İlim Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Feralan, Enderun Eğitim Vakfı Temsilcisi Feryadi Yağcı ve Safa Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'ndan Mustafa Gençtürk FİB Haber.Com internet gazetemizi ziyaret ettiler.

Ziyarette yaptıkları açıklamalarında; Safa Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkand Buhara Derneği tarafından  Nevşehir'de 9. Sınıflar Arasında İlmihal Bilgi Yarışması düzenleyeceklerini belirterek şu bilgileri verdiler.

Gençlerimizin art niyetli ve ehliyetsiz çevrelerin etkisi altında kalmadan araştırma ve sorgulama ile doğru bir din anlayışına sahip olması amacıyla ilimiz Nevşehir Merkez ilçe 17 lisede 9. Sınıflar arası İlmihal Yarışması düzenlenecektir.

Organizasyon, Nevşehir'de Safa Eğitim Yardımlaşma Dayanışma Vakfı, Enderun Eğitim Vakfı, Semerkand Buhara Derneği tarafından gerçekleştirilecektir.

Yarışma organizasyonunu ayrıca Nevşehir Valiliği, Nevşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, Mahmud Sami Ramazanoğlu İlim ve Kültür Vakfı, Kervansaray Hayırlı Hizmetler Derneği, Hasan Emmi Çevre Kültür Derneği ve Alemdar Derneği tarafından paydaş olarak desteklemektedir.

Organizasyon kapsamında Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez beyefendi tarafından tüm öğrencilerimize Diyanet Vakfı Yayınlarından çıkan Lütfi Şentürk ve Seyfettin Yazıcının kaleme aldığı küçük boy ilmihal kitabı ücretsiz olarak hediye edilmiş ve dağıtılmıştır.
Nisan ayında yapılacak yarışma sonucunda dereceye giren kız ve erkek öğrencilerimize ayrı ayrı olmak üzere:
1. lere Umre ziyareti
2. lere Gremse altın
3. lere Laptop
4. lere Cumhuriyet altını
Ayrıca ilk 40 a giren kız ve erkek öğrencilerimize Çanakkale gezisi ve sürpriz hediyelerle ödüllendirilecektir.