Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreterliğini yaklaşık 1 yıldır vekaleten yürüten ve  İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına atanan Mustafa Eldivan'ın yerine bugün yeni atama yapıldı...

Nevşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğine, Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü olarak görev yapan Nevşehirli değerli hemşehrimiz Savaş Benli atandı.

Bakanlığın Resmi onay yazısını imzalaması ile Nevşehir İl Özel İdare Genel Sekreterliğine atanan Savaş Benli'ye yeni görevi Nevşehir Valiliğince tebliğ edildi.


İsmail Cihan'ın görevden alınmasının ardından boşta kalan Nevşehir İl Özel idaresi Genel Sektererliğine bir süredir Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan vekaleten bakıyordu. 

30 mart 2014 mahalli secimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkan aday adayı olan Savas Benli, halk arasında samimi ve sempatik kişiliği ile biliniyor. Benli'nin Pazartesi günü yerine görevine başlaması bekleniyor.

FİB Haber.Com olarak değerli hemşehrimiz Sayın Savaş Benli'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Savaş Benli Kimdir?

10/05/1977 de Nevşehir’de doğdu. İlk Öğretim ve lise eğitimimi Nevşehir’de tamamladıktan sonra 1994 yılında Konya Selçuk Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü kazandı.1998 yılında mezun olarak aynı yıl Maliye Bakanlığında memuriyete başladı. Sırasıyla Kırşehir, Yozgat, Rize ve Konya illerinde memur, müdür yardımcısı, uzman ve müdür kadrolarında görev yaptı. Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü olarak görev yapmakta iken 30/10/2013 tarihi itibariyle 30 Mart 2014 yerel seçimlerine katılmak üzere Ak Parti Nevşehir Belediye Başkan adaylığı için istifa etti. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi dalında yüksek lisans yapmakta olan Benli, İngilizce biliyor. Evli ve Ahmet ve Zeynep isminde iki çocuk sahibi. 2014 Yerel Seçimlerinde AK Partiden Nevşehir Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Son olarak Konya Defterdarlığında İl Milli Emlak Müdürü olarak  görev yapıyordu.