KEYDER Little Prince Academy'nin (LPA) açılışına Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Nevşehirli sanatçımız Kürşat, Sinema oyuncusu Murat Ünalmış, STK başkanları, Türkiye'nin her yerinden gönüllülerle özel çocuklar katıldı.

Rasim Uzer İş Okulu Öğrencileri ve Ürgüp 80. Yıl Hanife Memiş Aksoy Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin de etkinlikleri ile sahne aldığı açılışta, KEYDER öğrencilerinin yetenek sergileri ve piyano dinletisi de büyük beğeni topladı.

Daha sonra kendi çocuğu da Down sendromlu olan Şarkıcı Özgün, özel çocuklar için sahneye çıktı ve şarkılarını onlarla birlikte seslendirdi.

Little Prince Academy açılışına katılan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin; "Nevşehir’de özel gereksinimli çocuklar için önemli bir akademinin açılışını sanatçılarımız ve gönüllülerimizle birlikte yaptık. Bu güzel eserde emeği büyük olan başta Hasan Kalcı Abimize ve destekçilerimize şükranlarımı sunuyorum. Göreme’deki Keyder Little Prince Academy’da özel çocuklarımıza geleneksel okçuluktan piyano ve müzik eğitimine, çanak-çömlek yapımından aşçılık kursuna kadar birçok alanda uygulamalı eğitim veriliyor." dedi.

Kapadokya son yıllarda sadece kültür turizmi meraklıları için değil, aynı zamanda özel gereksinimli çocuklar için eğitim projeleri yürüten gönüllüler de için de çok önemli bir destinasyon haline geldi. Göremeli turizmci Hasan Kalcı’nın kurucusu olduğu Kapadokya özel gereksinimli Yetenekler Derneği’nde Türkiye'nin yanında dünyanın birçok ülkesinden gelen uzmanlar ve eğitmenler özel gereksinimli çocuklarla çalışmak için gönüllü oluyor.

Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği’nde RAM raporu olan çocuklar için çeşitli yetenek atölyeleri hayata geçiriliyor. Geniş bir arazi üzerine kurulu eğitim kampüsü niteliğindeki bu akademide özel gereksinimli bireylerin yeteneklerini keşfetmeleri hedefiyle modellenmiş 13 atölye bulunuyor.