Nevşehir Esentepe Mahallesi'nde çocukları camiye ısındırmak için Taşlıbel Çiçekli Camisi'nde "Çocukların Dokunulmazlığı Vardır" projesi başlatan İmam Hatibi Ahmet Aydemir, mücadelesiyle örnek oluyor.

Taşlıbel Çiçekli Camii İmam Hatibi Ahmet Aydemir, çocukları camiye ısındırmak ve namaz alışkanlığı kazandırmak amacıyla "Bu Camide Çocukların Dokunulmazlığı Vardır" sloganıyla proje başlattı.

Şefkat ve sevgi gösterdiği çocuklara çeşitli hediyeler veren Aydemir, mahallelinin de desteğiyle kısa sürede çocukları camiye alıştırdı.

İmam Aydemir; "Ramazanın 1'inden itibaren her gün teravih e gelenlere hediyeler veriyoruz. Cami cemaatimiz hiç düşmedi her gün dolu elhamdülillah. Yarısı çocuk. 50-60 civarında çocuğumuz var." dedi.

Çocukların camide özgürce koşup oynamasını sağlayan Aydemir, böylece onları camiye alıştırıyor.

"Camilerimizde Çocukların dokunulmazlığı var" diye sözlerine devam eden Cami İmamı Ahmet Eydemir, camide özellikle çocuk ve gençlere yönelik faaliyet yürüttüklerini anlatarak, "Çocuklar için en önemli şey güler yüz ve güzel söz. Bunlar olmadığı takdirde çocuğa istediğiniz hediyeyi verin, bunun bir anlamı olmuyor. Onları gerçekten severek, şefkatle ve bir şeyler öğretme arzusuyla yola çıktığınızda onlardan bu etkileşimi alabiliyorsunuz." dedi.

Büyüklerin zaman zaman çocuk seslerine dayanamadığını, bunun alışkın olmadıkları bir durum olduğunu vurgulayan Aydemir, şöyle devam etti:

"Halbuki Peygamber Efendimiz zamanında da çocuklar, camilerde ve mescitlerde özgürce oynayabiliyorlardı. Efendimiz de onlara karşı çok hoşgörülü davranıyordu. Bu güzel örnekleri cemaatimize anlatarak çocuklarımızı kabullenmelerini sağlıyoruz. Örneğin geçenlerde bir büyüğümüz, 'Hocam çocuklara çok yüz veriyorsun, onlara biraz dişini göster.' dediğinde kendisine verdiğimiz cevap şu oldu, ben onlara dişlerimi zaten gülerek gösteriyorum. Onların başlarını okşayarak tebessüm ediyorum." dedi.

Bu camide mahallede ki her çocuğun çiçeği var

Çiçekli Camii, içerisinde bulunan rengârenk çiçekleri ve yemyeşil meyve ağaçlarıyla adeta bir bahçeyi andırıyor. Görev yaptığı Çiçekli Camii’ni adına uygun bir şekilde adeta botanik bahçesine dönüştüren Aydemir, her saksıya bir çocuğun ismini vermiş. Amaç çocukların camiye düzenli olarak gelmelerini sağlamak.

Yaşıtları ve büyükleri ile birlikte Ramazan ayının manevi iklimini doyasıya yaşayan çocuklar cami saatini iple çekiyorlar.