NTSO Meclis Başkanı Seyit İnce,

“Nevşehir Tarımı ve Turizminin Yanında Sanayisi İle de Hak Ettiği Yere Gelecek”

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Nevşehir’in tarımı ve turizmiyle birlikte sanayisi ile de hak ettiği yere ulaşmasında Ticaret ve Sanayi odası olarak bütün imkanların seferber edildiğini dile getirdi.

Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da Sanayimizin gelişimi adına oda olarak ne gerekiyorsa yapılacağının altını çizen Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Seyit İnce, Özel organize sanayi bölgesinin faaliyete geçirilmesinin Nevşehir Sanayicisinin ufkunu da genişlettiğine değinde.

İnce, “Yıllar öncesine dönüp baktığımız Nevşehir’de bugüne göre daha bakir bir sanayicimiz vardı. Ama şimdilerde artık dünya, Ülkemiz ve Şehrimizin geliştiğini rahatlıkla görebiliyoruz. Şehrimizde özellikle özel organize sanayi bölgesi faaliyete geçtikten sonra oradaki işletmelerimizin büyük bir çoğunluğunun ihracat yapar hale geldiğini görüyoruz. İhracat yapacak ölçüye ulaşamayanların ise Türkiye genelinde çok güzel çalışmalara imza attıklarını biliyoruz. Özel organize sanayi bölgesi faaliyete geçmeden önce işletmelerimizin 2-3 dükkanı birleştirerek faaliyet gösterdiklerini görüyorduk. Hatta çalışmalarının atölye durumunu geçemediğini görmek mümkündü. Özel organize sanayi bölgesi açıldığında 2 bin metre kare de ben ne iş yapacağım diye düşünenlerin şimdilerde 30 bin metre karelik işyerlerine kadar çalışma alanlarını genişlettiğini görmekte mümkün hale geldi. Biz ticaret ve sanayi odası olarak sanayicilerimizin dünyaya açılması için önlerini açacak çalışmalar yapıyoruz. Bu konuları meslek komiteleri toplantılarında da bire bir üyelerimizle de görüşüyoruz. Üyelerimizin, iş adamlarımızın, sanayicilerimizin bu konulardaki görüşlerini bizzat alma fırsatı elde ediyoruz. Onlara oda olarak nasıl yardımcı olabileceğimizi soruyoruz. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi Nevşehir’in Tarımı ve Turizmi ile birlikte sanayisi ile de hak ettiği yere ulaşacağını düşünüyorum” diye konuştu.