Bu sefer olacak gibi! Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı için Kayseri, Nevşehir ve Yozgat'ın bazı ilçelerinde acele kamulaştırma yapılacak. Karar, bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Cumhurbaşkanı kararı ile Yerköy-Kayseri Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi için gerekli olan kamulaştırmaların yapılması için Kayseri, Nevşehir ve Yozgat illerinde bazı ilçelerde acele kamulaştırma kararı alındı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre, Nevşehir'in Kozaklı ilçesine bağlı Kanlıca ve Karasenir köylerinde kamulaştırma yapılacak.

Öte yandan Antalya-Konya-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin Planlama Detaylarıda Belli Oldu.

İşte Antalya-Nevşehir-Kayseri Hızlı Tren Projesinin Detayları

Geçtiğimiz günlerde Antalya'dan bir heyet Antalya-Nevşehir-Kayseri hızlı tren projesinin çalışmalarında son durum ile alakalı Ankara'ya çıkarma yaptı. Konuyla iligili açıklamada bulunan ATSO Başkanı Ali Bahar, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın (TCDD) Antalya-Kayseri ve Antalya-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Projesi hazırladığını açıkladı. Ankara’ya bir heyet gönderdiklerini ve projenin bütün aşamalarının bittiğini öğrendiklerini vurgulayan Bahar, işin sadece kazma vurmaya kaldığını ifade etti.  

Acıgöl, Nevşehir, Avanos'ta istasyon yer alıyor...

Hazırlanan projeye göre Antalya-Kayseri hattı 543 kilometre uzunluğunda. 106 kilometre uzunluğunda toplam 49 adet tünel bulunuyor. 15,6 kilometre uzunluğunda 67 adet viyadük olan projeye göre 8 adet istasyon olduğunu öğrendik. Bunlar; Antalya, Serik, Seydişehir, Beyşehir, Aksaray, Acıgöl, Nevşehir, Avanos ve Kayseri.  

Şimdi bize düşen görev bunu sürekli gündemde tutmak. Bütün hazırlıkları yapılmış, detaylandırılmış, kazma vurma aşamasına gelen bu projenin hayata geçirilmesi Nevşehir Kapadokya bölgesinde büyük bir ivme kazandıracaktır. Bu kent ekonomisi ve geleceğimiz için son derece önemli. O yüzden hepimizin bu projeye sahip çıkmamız gerekiyor. Haydi Nevşehir! İktidar yada muhalif tüm siyasi partilere bu konuda baskı yapıp konun takipcisi olmalıyız.

Kaynak:Akdeniz Manşet / Şifa Çiçek

Haberler- Resmi Gazete