İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ’Gönülden Dillere, Dillerden Tellere’ projesi kapsamında 1 Kasım Çarşamba günü Nevşehir’de konferans ve müzik dinletisi düzenlenecek.Program ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

Gönüllerden Dillere Dillerden Tellere Yarın Nevşehir'de...
T.C. İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenmekte olan '' Gönüllerden Dillere, Dillerden Tellere'' Adlı Proje Kapsamında ilimiz Nevşehir'de 01.11.2017 günü saat 18:30 - 21:00 saatleri arasında ''Konferans ve Halk Ozanları Dinletisi'' etkinliği düzenlenecektir. Program ücretsiz olup tüm halkımız davetlidir.

Çanakkale Engelliler Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu
Program Akışı; (8:30 - 21:00)
-Sergi Açılışı
-Protokol Konuşmaları
-Konferans (Çanakkale Savaşları, Kütül Amare, Sarıkamış ve 15 Temmuz Destanı_
-Halk Ozanları Dinletisi
-Kapanış
Proje Ortakları : Dernekler İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü

Projenin Adı:
Gönülden Dillere Dillerdentellere
Projenin Yürütücüsü :
Çanakkale Engelliler Derneği Ve Spor Kulübü Projenin Ortakları:
Çanakkale Kültür Ve Turizm İl Müdürlüğü Ve Çanakkale İl Demekler Müdürlüğü Projenin Destekçi Kurumu :
İçişleri Bakanlığı
Projenin Süresi:
01 Temmuz 2017- 15 Ocak 2018
Projenin Konusu :
Çanakkale İlinden Başlayacak Proje İle Sırasıyla İlk Etapta Kars, Erzurum, Ardahan, İkinci Etapta Kırşehir, Nevşehir, Sivas İlleri Ziyaret Edilerek Organize Edilecek Salon Programları Şeklinde, Çanakkale, Sarıkamış, Kutul Amare, 15 Temmuz Tarihi Dönüm Noktaları Gibi
Medeniyetimizi Ve Kültürümüzü Etkileyen Alanlarda Uzman Normal Ve Görme Engelli Tarihçilerce Anlatılacak, Halk Ozanlarınca Bu Önemli Dönüm Noktalarına İlişkin Dillendirilmiş Anonim Eserler Tellerde Hayat Bularak Gönüllerdeki Duygular Dillere Oradan Da Tellere Nakşedilecektir.
Ayrıca Sarkışla Ve Sarıkamış İlçeleri Ziyaret Edilerek Anma Programlarına Katılınacak Ve En Son Çanakkale'de Bu İllerden Gelen Ozanların Katılımı İle Bir Gala Gecesi Düzenlenecektir.
Böylece Hem Görme Engelli Ozanımız Aşık Veysel Anılmış Hem De Çanakkale Ve Sarıkamış Başta Olmak Üzere Tüm Şehitlerimizmanevi Huzurlarında Şükran Duygularımız Dile Getirilmiş Olacaktır.
Projenin Katılımcıları:
Gidilecek İllerde Bulunan Tüm Vatandaşlarımıza Açık Olan Bu Etkinliklerde Hiçbir Ayrım Yapmaksızın Etkinliklere Katılmak İsteyen Öğrenci, Genç, Engelli, Gazi Herkes Bu Faaliyetlerden Faydalanabilecektir.