TRT Yurttan Sesler Korosu Şefi Ömer Hayri Uzun tarafından geçtiğimiz günlerde, 3 gün boyunca Pir Hacı Bektaş Veli Dergahı içinde çekimleri gerçekleştirilen ve düzenlemesi & bestesi Ömer Hayri Uzun'a, sözleri ise Pir Sultan Abdal'a ait "Hünkar Hacı Bektaş Veli" eseri için çekilen klip yayına girdi.

Klip, TRT İç Yapımlar Dairesi Başkanlığı, TRT Müzik Kanalı Koordinatörlüğü bünyesinde büyük bir kadro ve ekipmanla Hacıbektaş'ta gerçekleştirildi. Yapım ve yönetmenliğini Şebnem Bilgin ve Yeşim Kazazoğlu yaptı. Çekim esnasında, Nevşehir Valiliği, Hacıbektaş Kaymakamlığı, Hacıbektaş Belediyesi, Nevşehir İl ve Hacıbektaş İlçe Kültür Müdürlükleri, Hacı Bektaş Veli Müzesi gibi kamu kuruluşlarından manevi ve lojistik destekler alındı.

Klip çekimine başlamadan önce, 'Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğu'' kurucularından Müfide Orhan önderliğinde, yaklaşık bir ay bu eşsiz proje için çalıştı. Klip çekimleri üç gün boyunca Çilehane, Ozanlar Yolu ve Hacı Bektaş Veli Müzesin'de titiz bir çalışma yürütüldü.

Ömer Hayri Uzun, kendisinin bestelediği ''Hünkar Hacı Bektaş Veli'' eseri TRT Müzik YouTube Kanalında ve diğer tüm dijital ortamlarda yayına girdi.

Hacı Bektaş Veli Platformu olarak, bu anlamlı eserde emeği geçen Ömer Hayri Uzun hocamıza, klip çalışmasında aktif rol alan Hacıbektaş Gönüllü Semah Topluluğuna ve katkı sunan herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Emeğinize ve yüreğinize sağlık...

Kaynak: M. Cem Kaya