Nevşehir Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olarak gerçekleştirilen çalışmada, müzik öğretmeni ve Türk Halk Müziği sanatçısı Ersin Tunç'un yorumları aktarılan Nevşehir Türküleri CD'si çıktı. Sanatçı Tunç, albümünde Nevşehir yöresine ait 22 türküye yer veriyor.

Sanat ve sanatçı dostu Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran yaptığı açıklamada, Nevşehir tarih ve doğanın bütünleştiği coğrafi güzellikleri ile insanı büyüleyen volkanik oluşumların efsanelerle buluştuğu ülkemizin şirin illerindendir. Doğal ve kültürel zenginlikleri ile yüzyıllardır çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan şehrimiz, aynı zamanda değişik din ve inançların da buluşma noktası olmuştur. Nevşehir tarihi ve doğal güzellikleri yanında sözlü ve yazılı edebiyat ürünleri ile de ülkemizin önemli şehirlerden biri olduğunu ifade etti.

Savran, Türküler duygularımızın ifade şeklidir. Umuttur, hasrettir, vefadır, dostluktur, özümüzdür, kültürümüzdür. Türküler doğumdan ölüme kadar insanı ilgilendiren bütün konuları işlerler. Amacımız, kalıcı bir eser ortaya koymak ve bizden sonraki kuşaklara bu zengin edebiyat ürünlerini unutturmamaktır.

Belediyemiz olarak bu zenginliğin unutulmaması gerektiği düşüncesi ile böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Savran, Nevşehir türküleri albümlerini hazırlanmasında büyük emekleri olan Doçent Doktor Abdurrahman Tarikçi hocama, türkülerimizin seslendiren personelimiz değerli Türk Halk müziği sanatçısı Ersin Tunç kardeşime, ayrıca albümün yapımında katkıları olan kıymetli saz sanatçılarına kültür ve sosyal işler müdürlüğü personellerime teşekkür ediyorum." dedi.

Nevşehir Belediyesi katkılarıyla hazırlanan Nevşehir Türküleri albümünün dağıtımına başlandı.

Ersin Tunç Kimdir?

Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Ersin Tunç, 1986 yılında Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'de dünyaya geldi. 2009 yılında iller arası düzenlenen Türk Halk Müziği yarışmasında Türkiye 1.si oldu. O yıldan sonra Nevşehir ve Türkiye'nin bir çok illerinden kendisine konser davetleri ve düğünlerle bir çok festival ve organizasyonların aranan ismi oldu.  35 yaşındaki genç ve başarılı sanatçı Tunç evli ve 1 çocuk babasıdır. Tunç, 2022 yılı başında  Nevşehir Türküleri ismiyle ilk albümünü çıkardı. Albüm kapağında, Nevşehir'in tarihi Kalesi, Dünyanın en büyük kaya oyma yeraltı şehri olan Kayaşehir ve Güzel atlar diyarı Kapadokya görselleri kullandı. 

Nevşehir Türküleri albümünü Belediyemiz Gençlik ve Spor Müdürlüğünden (Paşa Konağından) temin edebilirler.

Videoların sosyal platformlarında 2 hafta içinde yerini alması bekleniyor...

İşte Nevşehir Türküleri Albümünde yer alan o türküler;
 

  1. Evlerinin önü bulgur sokusu
  2. Şen Olasın Ürgüp
  3. Kaya dibi gedik miydi
  4. Ağaçlıktan arar gelir
  5. Pancar pezik değil mi
  6. Şu Zelve'nin ufak tefek taşları
  7. Dam başında sarı çiçek
  8. Kızılırmak parça parça olaydı
  9. Karam (Bacalar yüksek yapar bacayı)
  10. Taşa çaldım ayvam ile narımı

  1. Al Yorgan Atılmıyor 
  2. Ayşemin Yeşil Sandığı 
  3. Kestanenin İrisi 
  4. Avcuyum Ben Şu Dağları Aşmadım 
  5. Yüce Dağ Başında Yanar Bir Işık 
  6. Tokat Yaylası'nda Yaylayamadım 
  7. Karşı Bağda Sıra Sıra Bademler 
  8. İğdenin Dalına Da Bastım Da Dal Kırılıverdi 
  9. Gökteki Yıldızın Üçü Terazi 
  10. Bahar Geldi Gene Yolları İşledi (Sebep)
  11. Gül Koydum Gül Tasına 
  12. Aman Fincan Fincana Kurban

Solist/Sanatçı; Ersin TUNÇ

İnstagram; ersintuncofficial

Abone olmayı unutmayın: https://www.youtube.com/c/ersintunc50