Ürgüp'te bağ evi sahipleri whatsApp'ta grup kurdular! Toplam 122 kişilik grupta bulunan vatandaşlar Ürgüp hükümet konağı önünde bağ evlerinin yıkım kararına ilişkin protesto da bulunanacakları belirtildi.

Amaç üzüm yemek mi, yoksa bağcıyı dövmek mi? 

Grupta bağ evleri yıkım kararına istinaden hazırladıklıkları metinde şu ifadelere yer verildi;

"Ben Ürgüplüyüm.

Komşumun, akrabamın, arkadaşımın,  eşimin, dostumun ata yadigârı olan veya bin bir zorluklarla yaptığı bağ evinin yıkılmasına siyasiler ve bürokrasi sessiz kalmış olsa da insanların haykırışlarına kulak tıkasalar da bir Ürgüplü olarak ben kulak tıkamayacağım. 

Kimle konuşsam bağ evim yıkılmasın diye ısrar etmiyor. Devletimiz bir karar vermiş uymak boynumuzun borcudur yıkılsın fakat ekonomik olarak zorda olduğum, kış, pandemi şartlarında, ekim zamanı yaklaşırken nasıl yıkayım? Evlerimizi alıp götürecek değiliz ya ne zaman isterlerse yıkarlar niye bu olağanüstü dönemde eziyet ediyorlar bizlere diyorlar. 

Bu insanların çoğu apartmanlarda oturuyor bağ evleri yıkıldığında bu eşyaları nereye götüreceksin, bundan sonra ne yapacaksın, eşyaları nasıl taşıyacaksın imkanın var mı diye soran olmadığını, kış ve pandemi döneminde yıkım olmaz üzerime düşen ne varsa yapmak boynumun borcudur diyen bir siyasi ile karşılaşmadıklarını dile getiriyorlar. 

Bu haykırışları bir Ürgüplü olarak ben duydum sayın siyasilerimiz parti ayırmaksızın milletvekillerimiz, il başkanlarımız,  ilçe başkanlarımız, bürokratlarımız lütfen sizlerde duyun. 

Bu insanlar bizim insanımız! Komşumuz, arkadaşımız, dostumuz, akrabamız şu zorlu şartlarda çaresiz bırakmayın hep beraber taşın altına elinizi koyun. Çevremizde o kadar kaçak ve kanuna aykırı yapı varken sadece bağ evleri öncelikli sorunsa, yıkılacaksa yıkılsın ama bu insanlara zaman tanınsın şu olağan üstü dönem geçsin insanlar bir oh diyebilsin emin olun kendi elleri ile bağ evlerini yıkıp sizin için bu kadar büyük sorunu çözerler.
Bizler çok iyi biliyoruz ki çoğu insanımız tarımla uğraşıyor ailesinin geçimini tarlasından elde ettiği gelirle sağlıyor, atı, arabası yok eşyasını bağ evine koyuyor, bazılarının yaşı ilerlemiş tarlasında bir nefes almak için bağ evini kaçış yeri olarak görüyor, bazısı ata yadigârı bağ evinde küçüklüğünü geçmişini anıyor,  bazısı pandemi sürecinde burasını kendisine sığınak olarak kullanıyor, bazısınin ise hiç evi yok orda yaşamak zorunda kalıyor. Kısacası kimse keyfi için bağ evi yapmıyor. Bu insanlar devletimiz bir karar vermiş bizde gerekeni yapacağız diyebiliyor. 

Bu insanlar bu erdemi gösteriyorsa bir Ürgüplü olarak bana da bu insanların lütfen seslerini duyun iyi günlerinde değil zor günlerinde yanlarında olun ZAMAN TANINMASI İÇİN ÇABA SARF EDİN BUNU SAĞLAYIN  demek seslerini bir nebzede olsa duyurmak düşüyor."