İsrail’in Mavi Marmara Gemisi’ne yönelik saldırısının yıl dönümünde Genç İHH gönüllüleri bir araya geldi.

Alibey Camisinde sabah namazı vaktinde Kur’an-ı Kerim okuyup dua eden İHH gönüllüleri, 31 Mayıs 2010’da Siyonist çetelerin saldırısında şehit edilenleri andı.Daha sonra cami önünde basın açıklaması yapıldı.

Nevşehir Genç İHH yetkililerinden Halil Arı, yaptığı açıklamada, şunları söyledi: "İşgal güçleri sadece Filistin toprakları içerisinde değil, Akdeniz’in ortasında uluslararası sulardada korsanlık görevi üstlenmiş ve Filistin’e giden bütün insani yardımın önünü kapatmaktadır. Son 70 yıldır Ortadoğu’da sadece problemden, kandan ve gözyaşından beslenen Siyonist işgal çeteleri, sadece Filistin için değil; Türkiye içinde bir güvenlik sorunudur. 2010 yılında insani yardım taşıyan Mavi Marmara Gemisine, uluslararası sularda yaptıkları hukuksuz saldırı ile 9 vatandaşımız şehit edilmiş, 1 kişi 4 yıl boyunca komada kaldıktan sonra şehit olmuştur. 56 insani yardım gönüllüsü de, ağır bir şekilde yaralanmıştır.

İsrail bölgedeki istikrarsızlıktan beslenmektedir. Siyonist inancın temelinde; kendisi dışındaki bütün din, dil ve renklere yaşam hakkı tanımamak yatmaktadır. 

Kırmızı Çizgimiz Kudüs, her gün daha fazla işgal güçlerinin kontrolü altına girmektedir. Filistin’in birçok bölgesinde engellenmeye çalışılan ticari ve insani koridorların sonucu olarak acil ihtiyaç krizi büyümeye devam etmektedir. Gazze’ye uygulanan enerji karartmaları ile diyaliz hastaları hayatını kaybetmektedir. Gazze’ye atılan kimyasal patlayıcılar sonucu lösemi ve diğer kanser türlerinden ciddi şekilde artış gözlemlenmektedir. Batı Şeria’da, çocuk yaştaki siviller kurşunların hedefi haline gelmekte ve şehit edilmektedir.

Mavi Marmara'nın hukuki süreci ile haklılığımızı Dünya'ya haykırmaya devam ediyor, bir yandan zulmün uğradığı bütün coğrafyalarda mazlumların yardımına koşuyoruz.

Kudüs'ten öğrendiğimiz insanlık tohumlarını, ,ihtiyaç sahibi bütün coğrafyalarda kalplere ekiyoruz. Çünkü bizler biliyoruz ki; "Kalplere tohumlar ektiğimiz bu toprakların sahipleri bizleriz. Kudüs'ün aslıda, cismide bizimdir. Ve biz tekrardan Özgür Kudüs'te olacağız !