NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

Teşekkürler Galatasaray, teşekkürler Fenerbahçe, teşekkürler yüce Türk Milleti.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta oynanması planlanan Süper Kupa finali, Fenerbahçe ve Galatasaraylı futbolcuların ısınmaya Atatürk tişörtüyle çıkmasına izin verilmemesi nedeniyle, iki takımın maça çıkmama kararının ardından iptal edildi.

Bence son derece isabetli bir karar. 

Kimse bize ne yapacağımızı ya da yapmayacağımızı söyleyemez. Bize ne yapmamız gerektiğini söyleyenlerin suratına dün attığımız gibi bugünde tokadı atarız. Türkün karakteri yüksektir. Bağımsızlığı ve kutsal saydığı değerleri pazarlık konusu yapılamaz. Vatan, Millet, Bayrak, istiklal marşı, Atatürk bizim kırmızı çizgimizdir. Her kim ki bu çizgilere el uzatmaya çalışırsa eli kırılır.

Yaşanan olayların ardından Beşiktaş kulübü, maçın kendi statlarında oynanmasını teklif ederek, "Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe'ye bekleriz" ifadelerini kullandı. Ardından birçok Anadolu takımından benzer açıklamalar geldi.

Hani derler ya her musibette bir hayır vardır diye. Bu yaşanan olay bize, kim hangi takımı tutarsa tutsun, mevzu bahis olan Vatan, Millet, Bayrak, İstiklal marşı, Atatürk olunca diğer konuların teferruat olduğunu gösterdi. Millet tek vücut oldu, Türkün bağımsızlık karakterini ortaya çıkardı.

Umarım bu olaydan sonra, Türkün ulusal çıkarlarını hiçe sayarak, kendi makam, mevkii ve prestijini korumak için, Sudi yetkililer ve kulüp başkanları arasında arabulucuk yaptığı söylenilen TFF başkanının, görevine bir an önce son verilir. Daha önceki yazımda da söylemiştim, kendisine FETÖ ile irtibat ve iltisakı olduğu söylenmiş olan bu zatı muhterem, bu konuda kamuoyuna tatminkâr bir açıklamada bulunmaya dahi tenezzül buyurmamışlardır. Umarım bir an önce görevine son verilir. 

Kupanın kazananı iki ezeli rakip ve yüce Türk halkı olmuştur. 

Ne Mutlu Türküm Diyene….