Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Nevşehir'de iş insanları, sendika ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

“Türkiye Yüzyılı’nda Çalışma Hayatı Buluşmaları” kapsamında düzenlenen proğrama Nevşehir Rehberler Odasını temsilen NERO Başkanı Özay Onur ve  Yönetim Kurulu üyesi Ali Çelikbaş katıldı.

6326 Sayılı Turist Rehberliği Meslek Kanununundaki değişiklik yapılma süreciyle ilgili olarak, askıya alınan Kanun teklifi ile ilgili olarak, Siyasi görüşü ve duruşu farketmeksizin;  Siyasi Partiler, Parti temsilcileri, Vekiller, Bakanlar ve ulaşılabilen Devlet erkanından alınabilecek her türlü destek için girişimde bulunan Nevşehir Rehberler Odası (NERO) Başkanı Özay Onur, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan'a, Mevzuatta yapılacak düzenlemenin, Turist Rehberliği Mesleğine ve sektöre getireceği sakıncaları ve bu bağlamda turizmin kalitesine vereceği zararın telafisinin güç durumlar doğuracağını hem sözlü hem de hazırlanan bir rapor ile sunarak, destek beklediklerini dile getirdi.

"NERO olarak her platformda hakkımızı arıyoruz "

NERO Başkanı Özay Onur yaptığı açıklamasında; "Bir dizi temaslarda bulunmak üzere ilimize gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sn. Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a meslektaşlarımızın sorun ve önerileri hakkında öneri raporumuzu verdik. Sn. Bakan beye ilgileri ve destekleri için teşekkür ediyoruz" dedi.