Nevşehir Gazi Ortaokulunda idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Nevruz Bayramı kutlandı. Etkinlik kapsamında Nevruz geleneği üzerine tepsi içinde Nevruz Semeni sergilendi, Nevruz yumurtaları boyandı, Nevruz ateşi yakıldı. Türklerin Ergenekon'da demir dağı eritip çıkmasının temsili olarak çekiç ve örs ile demir dövüldü ve tarihte kurulan eski Türk devletlerinin bayrakları açıldı.

"Nevruz, bahar bayramıdır. Baharın geldiği günü kutlayan bir bayramdır. Kimin kutladığı, ne zaman, nerede ve nasıl kutlandığı konusunda kesin ve net bir bilgi vermek zordur. Zor şartlı bir kıştan çıkmış ve baharı bekleyen bütün insanlığın bayram günüdür. Dolayısıyla Nevruz Bayramı’nın tarihi olarak kısaca bunu söyleyebiliriz. Kimi kaynaklara göre 12 hayvanlı Türk takviminin yılbaşı 21 Mart Nevruz günü gibi yine Göktürk Devleti’nde Uygur Devleti'nde bu tarz uygulamaların var olduğunu biliyoruz.

Hz. Adem'le Hz. Havva'nın birbirini bulduğu gün 21 Mart olarak değerlendirilir. Hz. Adem'in çamurunun yoğrulduğu günden 21 Mart olarak değerlendirilir. Tarihte pek çok olay Nevruz bayramının tarihi yani 21 Mart olarak geçer ancak resmi bir satır metin bile yoktur. Nevruz Bayramını 12 ülke kutlar Afganistan, Azerbaycan, Hindistan, İran, Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Pakistan, Tacikistan, Türkmenistan, Türkiye ve 13. Olarak Moğolistan kutlar. Türkiye haricinde tüm ülkeler Nevruz bayramını 10 gün tatil ederek kutlarlar.