AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Kapadokya'nın merkezi Nevşehir'in tarih, doğa, kültür ve inanç turizminin yanında eşsiz coğrafyasıyla 4 mevsim ayrı güzellikte, balon turları, doğa sporları turizmi, termal ve sağlık turizmi için yüksek potansiyel taşıdığına dikkati çekti.

Açıkgöz: “Kapadokya, Türkiye turizminin lokomotifi olacaktır”

Tüm bu özelliklerinin yanında Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) toplantısında alınan kararla Nevşehir'in “2022 AİD Turizm Başkenti” seçildiğini ifade eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir’imizin Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa köyümüz, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından “En İyi Turizm Köyü” ilan edildi. Dahası Uluslararası bisiklet yarışlarından, Anıt yarışlarının Türkiye parkurunun 6. Etabı da ilk kez Kapadokya'da yapılacak.

Milletvekili Açıkgöz, "Turizm potansiyeli, peribacaları, yeraltı şehirleri ve doğal kaya oluşumlarıyla bezenmiş vadileri ile 2022 yılı Kapadokya yılı olacak" ifadesinde bulundu.

"Kapadokya Sizi Bekliyor..."

Milletvekili Açıkgöz, "Eşsiz güzelliklerin diyarı Kapadokya, Nevşehir’imize yerli ve yabancı tüm konuklarımızı bekliyoruz..." sözleriyle tüm Dünya insanlarını Nevşehir Kapadokya bölgesine davet etti.