Nevşehir'de son aylarda sürüler halinde gezen ve il genelinde birçok köylerdeki bağ ve bahçelere dadanıp, üzüm çubukları, ekili mısır, kabak ve domates tarlaları ile ceviz ağaçlarına zarar veren yaban domuzları, bahçe sahiplerinin kabusu haline geldi. Avcılar, köylülerin bağlarını korumak için sürek avına çıktı. Avda, çok sayıda yaban domuzu öldürüldü.

Edinilen bilgilere göre, Nevşehir'in Avanos ilçesinde ekili tarım arazileri ile bahçelerde hasara neden olan yaban domuzlarıyla mücadele kapsamında sürek avı düzenledi. Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesi Çatak mevkiinde zirai üretime zarar verdiği gerekçesiyle düzenlenen sürek avında 5 yaban domuzu vuruldu.

Sürek avına katılan Özkonak kasabası sakinlerinden Erdal Erden FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında, Son zamanlarda bölgemizde yaban domuzu popülasyonlarının hızla arttığını ifade ederek, üzüm bağları başta olmak üzere ekili mısır, kabak ve domates tarlaları ile cevizlere büyük zarar verdiklerini ifade etti.

Erdal Erden açıklamasında; "Özkonak kasabamız çatak bölgesinde yapılan avda 12 adet bir sürüyü dağıttık. 5 Yaban domuzu vurularak öldürüldü. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzden av fişeği desteği bekliyoruz. Zira fişeklerin pahalı olması sebebiyle sürek avına katılımda az oldu. Çiftçimize yardım amacıyla sürek avı düzenliyoruz. İşallah devamıda gelecek.

Erden açıklamasının devamında; "Bölgemizde tarımsal alanların korunması amacıyla 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 3. Maddesine istinaden yaban domuzu sürek avının devam edeceği belirtilerek, ''Bitki Sağlığı Uygulama Programı doğrultusunda, yaban domuzlarının bağ, bahçe ve tarlalarda zirai üretime zarar verdiğinin tespit edildiği yerlerde profesyonel avcıların avlanması ile domuz popülasyonunun zarar eşiğinin altında tutulması amacıyla sürek avları düzenlenmiştir." dedi.