Almanya’da yaşayan Nevşehir Göremeli gurbetçi ailemiz Imran ve Zekeriya Soydemir çiftinin oğlu 10 Yaşındaki Halil İbrahim Soydemir Avrupa Kur'an-ı Kerim Tilavet yarışmasında büyük başarı göstererek Avrupa birincisi oldu.

Avrupa en güzel Kur'an okuyan Nevşehirli bu çocuğu konuşuyor...

İslam Toplumu Millî Görüş İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen 33. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nın performansını değerlendiren jüri heyetine IGMG Ruhr-A Bölge Başkanı Hafız Abdullah Kodaman başkanlık yaptı. Diğer üyeler ise İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii İmam-Hatibi Hafız Bünyamin Topçuoğlu, Ankara Millet Camii İmam-Hatibi Hafız Adem Kemaneci ile Kârî Hasan Sadeghi’den oluştu. 

IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün yarışma sonrasında birinci gelenleri tebrik etti. Ergün aynı zamanda diğer yarışmacılara da teşekkür ettikten sonra: “Bütün yarışmacılar bizim gönlümüzün birincisidir.” dedi.

4. kuşak temsilcimiz Halil İbrahim Soydemir'den büyük başarı...

Emine ve Meryem isimli iki de kardeşi bulunan Halil İbrahim Soydemir; 2011 yılında Almanya da doğdu. 10 Yaşındaki 5. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Soydemir hafız ve pilot olmak istiyor. 

10-13 yaş grubunda "Avrupa'nın en güzel Kur'an Okuyan Çocuğu" olma başarısı gösteren Halil İbrahim Soydemir'in babası Zekeriya Soydemir FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında," Evladımızın bu başarısından dolayı çok mutluyuz. Biz Almanya'da yaşayan Türkler olarak dinimizi kültürümüzü hiç unutmadık yavrularımıza da unutturmadık. Cenab-ı Allah tüm çocuklarımızı Kur'an-ı Kerim'i seven okuyan ve onu kendi hayatında pusula olarak harita olarak kullarından eylesin. Bu vesile ile Halil İbrahim'in bu başarısında büyük emeği geçen Osnabrück merkez Camii başkan yardımcısı Cemal Yıldız ve Osnabrück merkez Camii hafızlık hocası Ali Gök hocaefendi'ye Soydemir ailesi olarak teşekkür ediyorum. Ayrıca gurbetten memleketimizi takip ettiğimiz Nevşehirlilerin sesi FİB Haber ekibine de teşekkür ediyor, tüm Nevşehirli hemşehrilerimize, Görememize gönül dolusu sevgiler selamlar" dedi.

Öte yandan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) İrşad Başkanlığı tarafından düzenlenen 33. Avrupa Kur’ân-ı Kerîm Tilavet Yarışması’nda Avrupa 1.'si olan Nevşehirli Halil İbrahim Soydemir, 3 Kasım Çarşamba günü 19.50 de TRT Çocuk'da haberin olsun programının konuğu olacak.

FİB Haber Merkezi olarak IGMG 33. Kur'an-ı Kerim yarışması Avrupa birincisi Kuzey Ruhr Bölgesinden Nevşehir'li Halil İbrahim Soydemir'i tebrik ediyoruz.

Kaynak: Camia Haber