Nevşehir'in 350 Evler Mahallesi Muhtarı Salim Başbuğ, Mahallesi'nde barınan Suriyeli mültecilerin yardım talebine kayıtsız kalmadı.   

Muhtarlık tarafından tespit edilen ailelere hayırseverlerin yardım malzemeleri ulaştırılıyor.

Başbuğ, savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli mültecilerin zor şartlar altında hayatlarını sürdürdüklerini ifade etti.  Kış şartları ile birlikte mültecilerin hayat şartlarının daha da zorlaştığını dile getiren Muhtar Başbuğ, “Biz de Türk insanının yardımını, himmetini bu Suriyeli kardeşlerimize, aralarında etnik hiçbir ayrım gözetmeksizin, Kürt, Arap, Yezidi vs. farkı gözetmeksizin yapmaya gayret ediyoruz. Bu,inancımız ve insanlığımızın gereğidir. Türkiye insanının hamiyetperverliğinin bir sonucudur. Bu yardım çalışmalarımız gücümüz yettiği nispette devam edecek.” dedi.

Mahallesinde çok sayıda Suriyeli mültecinin yaşadığını ve yardım talebinde bulunduğunu kaydeden 350 Evler Mahallesi Muhtarı Salim Başbuğ“Başta İHH olmak üzere tüm Hayırseverlerimizle birlikte mahallemizde tek tek kapı kapı dolaşarak Suriyelileri, Kobanilileri tespit ettik. İhtiyaç sahibi olanları aradık bulduk.Tek amacımız çaresiz müslüman kardeşlerimizin hayır dualarını almak ve bir Allah razı olsun.’’ diye konuştu.

Fakat şuan mazlum müslüman kardeşlerimizin daha çok ihtiyaçları olduğunu belirten 350 Evler Mahallesi muhtarı Salim Başbuğ tüm Nevşehirli hayırseverlerimize yardım çağrısında bulunarak bu hayırlı işe ortak olmalarını istedi. 

Çok muhterem kardeşlerim. Nevşehir genelinde bulunan mülteci ve müslüman kardeşlerimize ellerimizinden geldiği kadar onların bütün ihtiyaçları ile ilgileniyoruz. Sağ duyulu kardeşlerimizin bu Sesimizi duymalarını ve Allah rızası için yardım ve yardımcı olmalarını temenni ediyoruz

Her türlü nakdi, erzak, odun, kömür veya sağlam malzemelere ihtiyacımız vardır. Yardımlarınızı 350 Evler Camisine bırakabilir , yönlendirme yapabilir veya bizlerle irtibata geçebilirsiniz.

Hayra Delalet eden Hayrı işlemiş gibi sevab alır.( Hadisi Şerif)

İrtibat Tel: 0536 337 11 61 Ahmet Oduncu Cami İmamı
İrtibat Tel: 0544 714 50 50 Salim Başbuğ 350 Evler Mah. Muhtarı