Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Nevşehir’deki iki CHP’li belediyeye TYÇP çerçevesinde hiçbir görevlendirme yapılmamasına Vali ve İçişleri bakanlığının bir açıklık getirmesi gerektiğini söyledi. 

Nevşehir’de referandum çalışmalarına katılan ve İl Başkanı Kamil Gülmez’in de katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek hem referandum çalışmalarını, hem de Nevşehir’deki izlenimlerini anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, referandum arifesinde Nevşehir’de toplum yararına çalışma programı kapsamında belediyelere 720 kişinin istihdam edilmesi esnasında CHP’li Avanos ve Hacıbektaş Belediyelerine bir tek personel dahi görevlendirilmemesine tepki gösterdi. 
Bu konunun gerek İçişleri bakanlığı, gerekse Nevşehir Valisi tarafından izah edilmesi gerektiğine vurgu yapan Tezcan, “Avanos ve Hacıbektaş ilçelerinde yaşayan insanlarımız bu ülkenin insanları değil mi?. Her iki ilçede yaşayanlar bu ilin insanları değil mi?. 720 kişilik istihdam her yere yetti de bu ilçemize mi yetmedi?. Bu açık ve çok kötü bir partizanca tutumdur. Ne yaparlarsa yapsınlar, Nevşehir sandıkta hayır diyecek” açıklamalarında bulundu.