Cumhurbaşkanı Seçimlerinde kullanılan Mühürde ilk kez TERCİH  Kavramı Kullanıldı... Tersten oku...! İlk Defa FİB Haber'de...

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanan 52 milyon 894 bin 115 seçmen,  birçok yönüyle ilkleri yaşadı.  İlk kez cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giden vatandaş, tek  oy pusulası sayesinde sıra beklemedi. Seçimlerin tarihe not düşen ilkerinden biride Seçimlerde Kullanılan mühürler ilk defa TERCİH yazılı olmasıydı...İşte www.fibhaber.com bu konuyu Ulusal basından önce araladı.Ne demekti Tercih ? Kamuoyunda Nasıl yorumlandı ?  
FİB Haber ÖZEL

Yeni Türkiye Dönemi Başladı ...!

İşte bu durum kamuoyunda bakın nasıl yorumlandı; "10 Ağustos 2014 Pazar günü Sandık başına gittiğimizde Kullanılan mühürlerde ilk defa TERCİH yazılıydı... Tersten okuyunca HİCRET ... Hicret Müslümanların zulümden Mekke'den Medine ye göçüne denir. Bu gizli mesaj Türkiye'nin yeniden kurulduğunu yeni bir döneme başlayacağı şeklinde yorumlandı... 



Cumhurbaşkanı seçiminde yerel ve genel seçimlerin aksine tek oy pusulasının kullanılması, oy verme işlemini de hızlandırdı.

Cumhurbaşkanı seçiminde oy kullanan 52 milyon 894 bin 115 seçmen,  birçok yönüyle ilkleri yaşadı.  İlk kez cumhurbaşkanını seçmek için sandık başına giden vatandaş, tek  oy pusulası sayesinde sıra beklemedi. 
 
 T.C. kimlik numarası bulunan resmi nitelikteki belgeleri sandık kurulu  üyelerine sunan vatandaşlar, 3 adayın fotoğraflarının yer aldığı tek oy pusulası  ve zarfla kabine girdi. Mührü adayına basan ve zarfa koyan vatandaşların oy verme  işi, pusulayı sandığa atmalarıyla sona erdi. 
 
EN HIZLI SEÇİM
 
Yerel seçimlerde birden çok oy pusulası kullanımı, genel seçimde de  parti sayısının fazlalığı nedeniyle oy verme işlemi uzun sürerken,  cumhurbaşkanlığı seçiminde tek oy pusulasının kullanılması oy verme işlemini de  hızlandırdı. 
 
Vatandaşlar, oy verme işleminin çok kısa sürdüğünü, hiç sırada  beklemeden oylarını kullandıklarını ifade ederek, özetle şunları söyledi: 
 
 "Yerel seçimlerde neredeyse 1 saate yakın sıra beklemiştim. Bugünse  hiç beklemeden oyumu kullandım. Oy kullanma işlemi çok kısa sürüyor. Bunu, tek oy  pusulası olmasına bağlıyorum. Tek ve küçük bir oy pusulası çok rahat, katlama  diye bir şey yok, zarfa sığdırılmasında da sıkıntı yaşanmıyor. Yerel seçimlerde  oy pusulasının çok uzun olması, katlamada, zarfa koymada sıkıntı ve zaman kaybı  yaratmıştı. Bu nedenle çok sıra beklemiştik. Bu seçimde herkes işlemini kısa  sürede yaptı. Rahat geçti." 

Şevket Kılıçbiçen